"Skitloppa"

Tro det eller ej men jag har blivit biten av en loppa, fågelloppa för att vara exakt. Detta lilla elaka, bitska odjur har hittat innanför mina byxor förr och bitit mig och symtomen blir värre för varje gång. Hur de hittar innanför byxorna???......jo, så här går det till:
Man hänger ut tvätten för tork i solskenet och har en hundmatskål stående på altan med torrfoder i, skatorna ser det som en utmaning när de försöker ta kulor från Lucas skål utan att han hinner stoppa dem. De flyger ner till skålen och flaxar hej vilt iväg igen när Lucas kommer farande, de gör en lov runt gräsmattan och landar på taket för att invänta nästa försök. I denna vilda dans ramlar lopporna av och givetvis rakt ner i min byxa som hänger på tork. Sen biter den och ont gör det, att klappa till hjälper föga då biter den igen....o igen....o igen.
Enda chansen att bara komma undan med ETT bett är att snabbt slänga av sig byxorna. I detta fallet höll Rickard och hans kompisar på att spela kubb så jag fick slänga mig bakom poolen och kränga av byxorna, loppan försvann men lämnade ett ilsket kliande bett efter sig (...och några förvånade ungdomar, jag levererade aldig någon förklaring).
Nu två dagar senare har det växt och blivit 20 cm lång och 15 cm brett och kliar värre en någonsin (går just nu på tavegyl och xylocainsalva).
Men Lucas mår bra, finns inte en loppa i världen som hittar in till skinnet på honom (lyckans ost).
Kunde inte låta bli att ta några foton när vi gick på kvällspromenaden, pälsen sken i kapp med solen, tyvärr syntes det inte så bra på bilderna.



.......och Lucas var måttligt road av mina fotostopp :)



Kramis o godnatt L&L


Kommentarer
Postat av: "Anonymus"

Jag nästan smäller av, en del av bilderna du tar på honom är bara ljuvliga. Blundar, "kan du bli klar någon gång".

Pälsen ser väldigt fin ut och han ser mindre ut också.



Jaha, loppbett. Det har jag förskonats ifrån och känner mig inte ett dugg nyfiken på heller. Varför biter den? För födan eller i försvar? Jag vet att kattungar kan få loppor som suger ur dem all kraft i blodet och att de till slut dör.

Vi får göra en lopputvärdering när du kommer.

Kramis

2009-06-17 @ 08:19:52
Postat av: Mette

Han är såååååå fin Lucas.

Har aldrig hört talas om loppbett tidigare.

Fågelloppor är det vanligt?

Kram Mette

2009-06-18 @ 07:30:23
URL: http://finnotto.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0