Helg i Järbo

Har tillbringat helgen med sönerna i Järbo Dalsland, med var också Laine, Hasse, Viktor, Markus, Bella, Tilde, Ingrid och Morgan. Ej att förglömma, våra fyrfota vänner förstås, Lucas, Alfons, Wilson och Monken (3 hundar och en katt).
Stort gäng med andra ord :) Men det var huset också, gott om plats för alla. Vädret var också på vår sida, soligt och varmt hela helgen, vilket var en klar fördel eftersom tanken var att vistas utomhus, svampplockning stod på schemat.
På lördagen tog Marcus täten med karta i handen och skulle leda oss till sjön där uthyraren utlovat att en båt skulle ligga, för de som var intresserade av att fiska.
Det var en promenad som hette duga, började med en uppförsbacke som aldrig tycktes ta slut, över berget med ljung och ris, in bland sly, under granar, genom våtmark.....med ris i håret och blöta fötter nådde vi till sist vårt mål...o ja Markus, du är förlåten. Det var en underbart vacker vy som mötte oss, dock ingen båt:) Det blev i alla fall en skön fikapaus och en liten stunds fiske.

Starten på vår vandring......jag fick draghjälp av Lucas, Alfons och Wilson låg i täten och Lucas ville komma i kapp...det var jag inte ledsen för:)



Välbehövlig paus...



Rickard spanar in om det finns några fiskar i sjön....kanske skulle använda spöt också:)



Njutning och vila innan vi fortsatte....



Vi hittade båten till sist men inte på det ställe som var utmärkt på kartan. Killarna tog sig en tur själva lite senare för att testa fiskelyckan, gick inte så bra med de hade en skön stund.
Eftermiddagen ägnades åt vila i gröngräset och kubbspel.





Laine, Ingrid och jag tog våra korgar och gick en egen tur i närliggande skog (utan hund) för att leta lite svamp. Mycket behagligt eftersom Lucas aldrig vill gå samma väg som mig eller gå på samma sida om träden, större tiden av våra gemensamma promenader brukar jag få ägna åt att trassla ut oss ur diverse buskar och snår.

Lite utdelning gav vår promenad och hur skönt är det inte att sitta där i solskenet och rensa sin skörd och smutta på lite vin:)



Kvällen ägnade vi åt spel, "Alias". Hur kul som helst, stämning var på topp. Skönt att skippa TV, mobilelefonerna var också tysta....kanske för att det inte fanns någon täckning :)

På söndagen tog vi bilarna till ett nytt ställe, ytterligare en sjö och minst lika vacker vy. Viktor, Rickard och Fredrik stannade och fiskade vi andra tog svampkorgarna och försvann in i skogen. Själv tog jag rygg på Markus o Bella, fast jag visste att det kunde bli nog så äventyrligt.....Det blev det, fast det var inte Markus fel, jag lyckades själv hamna mitt i ett kärr med en bäck som satte stopp för min framfart. Vid första anropet till Bella fick jag inget svar så med panik i rösten skrek jag så högt att det skar sig i öronen på mig själv, när jag hörde att det fanns inom räckhåll tog jag sats och med Lucas draghjälp lyckades jag hoppa över bäcken och ta mig fram.
Vi travade på i oändlig teräng men det gav till slut resultat....(Markus förtjänst:)



Visst är det en härlig syn :)



Det blev en lång promenad tillbaka men så nöjda vi var...det här är lycka om något. Lilla Tilde som hängt i sele på Markus har varit en riktig liten pärla, inte en protest trots den långa vandringen. Det var nog jag som hördes mest, kan inte räkna hur många gånger jag stöp, hade en mindre skön närkontakt med granen på bilden, när Markus släppte grenarna brakade jag rakt in i den...taggigt....mycket taggigt:(

Avsluta med en fika på bryggan, soligt och varmt, så soligt att Tilde fick låna Rickards keps :)



Ja, det har varit en underbar helg, totalt stressfri och en underbar naturupplevelse:)

Kramis & voof L&L

Hej Igen

Det blev lite längre än jag tänkte mig det här uppehållet, men så är livet ibland Nu har sommaren övergått i sensommar och i morse fick man en känsla av höst när termometern inte nådde längre upp än 8 plusgrader.

Kantarellplockningen har kommit i gång och man blir lika lycklig varje gång man ser en liten gul tuva.



Sen är det lika ljuvligt att sitta och rensa och fylla den ena burken efter den andra.



Visst är det vackert....



Lucas kanske inte var lika road som jag och Lena, lite väl mycke stopp och väntan för hans del :)



Har varit ute på en ridtur med jobbet också, denna gång i Vedum, ett jättefint ställe. Vädret var dock inte på vår sida, de första två timmarna klarade vi oss skapligt men sen öste det på mer och mer. Men av någon anledning så bryr man sig inte så mycket när man sitter i sadeln, man bara njuter av naturen och dess härliga dofter samt en skön tult.

Här är jag och Ballerina (fast det var en han)



Kerstin med....tja, hoppas du skrivit upp namnet Kerstin :)



...och Siv med....ja, det gäller dig med Siv, jag är urusel på att komma ihåg :)



Måste visa mina fina luktärtor.... här har jag gått i flera veckor och trott att jag satt sockerärtor, bara gått och väntat på att ärtskidorna ska dyka upp....och så börjar det blomma??????????
Missen ligger i att etiketterna jag satte på alla försådda små lådor blev blöta och oläsliga och luktärt är väldigt lik vanliga ärtor när de dyker upp i jorden så tja...tänk så det kan bli:) Fina är de i alla fall och luktar gudomligt.



Förhoppningsvis dröjer det inte så länge tills nästa gång jag får skrivlust :)

Kramis o voof L&L


RSS 2.0