Blöt vecka :)

Det är väl bara att konstatera......att bloggen blir åsidosatt så här i sommar och semestertider. Har nu haft en veckas semester, endast en dag har vi kunnat njuta av solen o poolen, den var dessutom bara halv, på eftermiddagen stod molnen på kö igen.

Vi startade vår semester med cykeltur till minigolfbanan i Tuve.....



Får väl ändå säga att vi hade lite flyt som hann fram innan skuren anföll. Njöt av var sin glass på deras lilla uteservering tills molnet dragit förbi. Lasse öppnade bra med tre raka enpoängare men vad hjälpte det....jag vann med en poäng :)
På väg hem cyklade vi till "Mamma Rosa" och gottade oss med en pizza och en kall öl.

Sen försvann veckan i ett huj, på torsdagen åkte Lasse till Sätila (MC-träff till söndag) På fredagen kom Anne-Louise och hennes dotter Wilma på besök.



Vi hade hyfsad tur med vädret, mycke moln men solen tittade fram så Wilma kunde bada, något varken jag eller Anne-Louise hade lust med, badtermometern visade 17,9 grader.....brrr





Helgen gick fort och på söndagen fick  jag äntligen min efterlängtade solstund. Av med poolskyddet, fram med solsängen, tidning och korsord. Fick njuta ända fram till klockan två, då började molninvasionen igen.

Nu är det måndag igen och min andra semestervecka tar sin början, himmlen är grå, grå....så himmla gråååå och mellan skurarna så regnar det....suck.

Blöta kramisar o voff L&L

Semester:)

Äntligen ledig, himmel vad skönt, fyra veckor i total avslappning...I like it :)

Grannens katt Moses har varit på besök, vi hade "drive in" i friggeboden. Mat och vatten stod uppdukat morgon, middag och kväll i tre dagar när grannarna var i Stockholm.
Tyvärr kan man inte tala om för en katt att "drive in" är tillfälligt stängd tills nästa gång matte o husse åker på semester, det räcker att vi närmar oss friggeboden så kommer han farande som en raket ur buskarna.
I går slog jag mig ner på bänken och fick herr Moses i knät, oj så man kan spinna och kela.....



....och för att inte trilla ur knät så satt klorna konstant fast i byxbenet...aj aj aj....jag vet att han inte menar något illa men attans vad vassa dom är.....



Bjöd in mor & far på middag och bärplockning. Hade premiär på våra enga potatisar, dillkokta färskpotatisar med en klick äkta smör......kan det bli bättre.

Sen var det bärplockning med vin :) Vi slog oss ner på varsin pall framför buskarna med vinet lätt tillgängligt bredvid, tänk vad roligt det kan vara att plocka bär.



Eller som Laine sa " det heter ju inte vinbär för intet "...hur rätt har hon inte :)



Nu ska jag och Lucas träffa Helena o Robin för en promenad till skogs, ingen stress, inga tider att passa bara en stilla promelull.
Kramis o voof L&L

Snart semester

Uj vad dagarna/veckorna springer i väg. Mycket jobb och lite dator, förhoppningsvis blir det bättre när semestern startar. Värmen har gjort att Lucas promenader blivit mindre intensiva så det har varit till att aktivera hjärnan i stället. Gjorde lite sökövningar i skogen, det var populärt.
Här sitter han snällt vi ett träd och väntar på att matte ska bli klar ( fast han hade inte så mycket att välja på eftersom han var bunden)



Starten var en "spinn off" för att sen övergå i racerfart, trots tempot hittades alla bitar. Sen var det en utmattad jycke som tog igen sig på altanen :)



Fina sommarkvällar där emot är ett orosmoment för lilla gossen, det bäddar nämligen för ballongfarare. Oh hujeda vad hemska dessa monster är, då är det insidan huset som gäller, helst under sängen, fast först måste man kolla alla fönster i hela huset så man har lite pejl på var den befinner sig.
Hittade Herr Lucas på andra våningen, han ville inte komma ner, hade några fönster kvar att kolla:)



Strax efter tio på kvällen brukar det lugna ner sig och altanen blir återigen en skön plats att ligga på.

Kramis o voof L&L


Helg i Färgelanda

Har haft en underbar helg hos min syster Berit och hennes sambo Håkan denna helgen, bara jag och Lucas. Vi åkte på fredagseftermiddagen för att kunna utnyttja helgen maximalt, bilen var välpackad ..... minst sagt, skulle kunna tro att jag skulle vara borta minst en vecka. Kläder för alla väder, koppel, selen, löplina, markkrok, sist men inte minst Lucas plaskbalja, det var utlovat både värme och regn.

Första kvällen tillbringade vi på altanen med ost, vin och gapflabb........

 
..............kan förklara varför Lucas fick sin kvällspromenad på Färgelanda kyrkogård, vi skulle spana på "vackra blommor" (Berit hade några favoriter). Det gjorde vi förvisso.....i månsken, lite svårt att se färgprakten men med hjälp av kamerablixten så löste vi det också.


På lördagen fick jag bekanta mig med Geocaching, en modern form av skattjakt, hur kul som helst.

Kort sammanfattning: det går ut på att man letar gömda burkar ute i naturen, kort sagt. Någon - vem som helst - gömmer en behållare, en så kallad "cache, och publicerar koordinaterna till gömman online, sedan är det upp till andra att med hjälp av en GPS hitta behållaren.

Det här var definitivt något för mig, man förlorar sig totalt, klättrar på murar, gräver med pinnar, dyker hejdlöst ner bland ormbunkar och blåbärsris, totalt hämningslöst och utan att bry sig det minsta hur man ser ut när man gör det......




Dessutom får man en härlig promenad med nya vyer att njuta av. Lucas hade lite svårt att sitta still med Berit när vi nått 0-punkten och matte skulle leta, det var väl inte helt lätt att se matte gå fram som en bulldozer i skogen.

Han fick sin belöning med ett dopp i sjön, stenigt så det förslår men det stoppade inte Lucas från att doppa tassarna.


På lördagen gjorde Adam oss sällskap, nu var det; grillat, vin o gapflabb och som pricken över i:et....plask i poolen. Adam var väl inte direkt sugen på att bada men en kommentar från Berit fick honom att hoppa i så fort att han glömde ta av sig sockorna.


Synd att inte Adam var med när Berit skulle bada, henne fick jag prata ner i poolen....kallt....kallt....kallt.....brrrrrrrrr, går inte att ta miste på när man ser bilden.



Vi gjorde en trevlig överraskningstur till Järbo strax utanför Färgelanda, enda ledtråden var enkronor.....det blev en riktigt trevlig överraskning.

Utanför den gamla lanthandeln stod två stycken väggautomater från 60-talet fyllda med godispåsar, klubbor, dricka och chokladbitar som kunde köpas för några få enkronor, himmel vad gulligt. Vi frossade i var sin godispåse för tre kronor och en chipspåse för fem kronor. Lucas hade sikte på en egen påse men fick nöja sig med att smaka på vårt.






Den här helgen har verkligen varit störtskön, noll koll på klockan och totalt stressfri, en helg man blundar och manar fram när den grå och kalla årstiden kommer över oss.

Kramis o voof L&L


RSS 2.0