Blåsigt & Shakti

Uj vad det vindar idag, inget cykelväder precis. Lyckas alltid ha motvind, spelar ingen roll vilket håll jag väljer, vinden gör likadant.
Det blev promenad, snabbvarianten. Lucas fick lulla i skogen en stund men det blev bara halva rundan, lite otäckt att gå i skogen när det blåser så mycket, en gren eller nedblåst träd huvudet vill vi undvika.
Sen var det dags för snabbrundan, väskbäraren drog sig diskret åt sidan och trodde att det kanske skulle hjälpa...icke.
Vi körde 40 minuter rakt av......


Aj...attans...skit o pannkaka.....................telefon ringde och jag snubblade på sladden till datorn när jag skulle svara, både datorn och jag flög i golvet. Men som synes så klarade den fallet bortsett en förlorad skruv, jag klarade också fallet bortsett två ömma knäskålar:)

Nu till fortsättningen.......vi avslutade vår promenad med att slinka in i gymmet (hade nycklarna med mig och det var över en timme kvar till öppning). Lucas fick gotta sig med en skål vatten och liggplats i entrén medans matte körde rygg och bröstövningar, sen var det på med väskor igen för färd hem.
Trött, nöjd och belåten (ser så ut iallafall) har han intagit en hysad blåsfri del av altan för att pusta ut på.



Han låter sig ickes störas av varken blåst eller mattes dunk mot fönsterrutan när hon ska ta kort genom glaset:)

SHAKTI     Indisk spikmatta



Har börjat använda min shaktimatta (spikmatta), har fått tips att lägga mig på den inna läggdags för man blir så trött. Sagt och gjort, Lasse hade redan somnat när jag smög ner min lilla matta i sängen och la mig.......ooooooh attans vad vassa piggarna är. För att få effekt (stimulerar akupressurpunkter, bra för de flesta ryggproblem) så bör man ligga 10 till 20 minuter, kom på alldeles försent att jag inte såg klockan i mörkret, den stod på sängbordet till vänster om mig. Att röra sig, om än väldigt lite är inte att rekommendera (jag lyfte armen för att ta klockan, ska aldrig tänka den tanken igen).
Efter ca 5 minuter kändes ryggen som en stor pulserande enhet och det hettade rejält, smärtan från piggarna avtog och även om njutning är lite väl starkt att ta till så kändes det skönt. Tror att jag kanske låg i tjugo minuter och kan säga att jag somnade gott efteråt.
Ska testa i kväll igen.....med klockan i handen denna gång:)

Kramis o Voof L&L

Oj då...en vecka har gått igen

Värst vad tiden pinnar iväg, men men.....det är sånt som händer:)
Å andra sidan så har det varit lugnt på mina o Lucas promenader, inte funnits så mycket att skriva om.  I lördags var mamma o Olle och hälsade på, det blev lite mat o vin, vädret var verkligen med oss och vi njöt i solskenet på altanen.
Som synes........



Återupptog mina snabbpromenader igen efter ett litet upphåll (sen ridhelgen). Kändes rätt skönt att vara gång igen. Lucas var måttligt road när det uppdagades vad vi skulle göra.
Han ville inte ens se åt eländet :)




Men på åkte väskan och så var vi i gång.



Lämnade en trött gosse i hundgården innan jag gick till jobbet, han placerade sig direkt i hundkojan och bara väntade på att jag skulle åka så han kunde lägga nosen på tassarna.



Nu är det natt natt o voof så hörs vi i morgon, kramis L&L

Träningsvärken är över:)

Oj vad dagarna springer i väg, har förvisso jobbat helg då brukar det gå undan. Lite uppdateringar kanske?!

Lite bilder från Fredriks promenad när jag jobbade kväll.....








I fredags var jag hundrastare till Helenas Robin. För att det skulle funka med båda hundarna tog jag Lucas på en cykelrunda först så han inte skulle vara så uppspelt, det underlättar lite när man ska ha båda i samma koppel (selet jag har runt midjan).

Kan säga att det gick över förväntan, de skötte sig exemplariskt. Eller hur........






Härligt med tanke på att det trots allt är två hannar som funkar så bra.....


I morse kom vi äntligen i gång med powerwalken igen efter ett uppehåll sen ridhelgen. Ordentlig träningsvärk kan stoppa det mesta men det här var kanske i längsta laget.


Tog i alla fall igen det med råge, vi körde stenhårt en timme med en liten vatten o kisspaus på några minuter, egentligen något längre än jag hade tänkt mig för den jycken kan inte bara lyfta på benet och så är det klart, nix, det ska "parkeras" innan. Man går fram, backar, går fram, backar......och så håller man på en stund tills rätta läget infunnit sig, vilket kan sluta hur som helst......som synes....





Kram, voof o gonatt/L&L


En härlig belöning efter cykeltu

0-6a03b1c58d85d6c49a24db882755bbb8.png

Kolla varifrån!

En härlig belöning efter cykelturen : )


Testar att Blogga från mobilen,b

29518cbb0dc06f584dd60409d28c2b8b.png

Kolla varifrån!

Testar att Blogga från mobilen,bilden är tagen från vår morgonpromenad på Ramberget. L&L


Dagen efter:)

Mmmmmmmmm, det var en öm kropp som vaknade i morse och inte var det snack om att "kliva" upp ur sängen snarare "vältra sig ur".
Har en känsla av en medicinboll som sitter fast mellan knäna och en ångvält som kört över ryggen. Idag min käre Lucas blir det ingen powerwalk, tror att cykeln får vara mitt hjälpmedel idag.
Lena hakade på cykelturen (lika mörbultad som jag) och det var fakiskt riktigt behagligt. Lucas behov blev tillgodosedda och vi kunde rulla fram utan någon större ansträngning. Dessutom fick han ett bonusrace innne hos Lenas mamma Sonja när han träffade deras lilla jycke Hugo, de susade runt och jagade varandra på tomten i hundra knyck, innebar att jag o Lena kunde ta den kortare varianten av cykelrunda:)
Nu laddar jag kroppen för ett arbetspass och håller tummarna att det inte behövs några instruktioner på gymmet i kväll, om så skulle vara lär det bli med tomma viktmagasin:)


"en cykelrunda och en liter vatten senare"

Kramis o voof  L&L

Ridläger

En härlig helg är till ända och sju själar har tillgodosett alla sina sinnen. På Stora Kråkhult i Tibro har både kropp och själ fått sig en omgång, här snackar vi "all inclusive". Härligt boende, underbar mat, ridturer både lördag och söndag, bubbelpool och vin (tror jag fick med allt).
Fredagen var en mjukstart, vi blev tilldelade vårt boende sen var det uppdukning vid badet med vin, chips o godis och bara "plums" i bubbelpoolen.

Gott gotti gott gott.......



......men varför sluta där, färdkost har väl alla hört talas om :)



....å dé vet ju alla hur glad man blir av det :)



Måste erkänna att ögonlocken vägde bly efter middagen sen på kvällen. Behöver väl inte tala om att vi somnade som stockar efteråt.

Solstrålarna hälsade oss välkommna när vi rullade upp gardinen på lördagsmorgonen, uuuuuuuunderbart. Efter frukost var det samling i stallet och vi blev tilldelade hästarna.
Neisti hette min förtrogne, en riktig sötnos (men det är dom ju allihop)



Här har vi Kerstin med sin.........(jag o namn alltså)



....och Carina med sin.......(som sagt)



Men den absolut sötaste av alla är nog ändå "Ödlan" som Lena hade förra året, i år var det Ragnhild som hade första turen. Lägger in ett kort från förra året, spana in öronen de är helt obetalbara:)



Det fina vädret till trots så lyckades vi inte komma undan skuren i år heller........och dessutom på samma ställe, dock inte med samma intensitet så vi torkade något sånär på vägen hem denna gång :)

Min lilla häst var en riktig liten "fislisa", det pruttades hej vilt till förtret för de som låg bakom oss, själv njöt jag av skogens dofter och ickefisande hästar framför, sorry ladies, (fast jag hade ganska skoj åt det)



Både lördag och söndag bjöds det på fika i skogen, vilken miljö......vilken natur......alla verkligen njöt av både vyn och dofterna o Lena av lite till:)



Efter varje ridtur är det "Hästens skål", foten på stolen och botten upp med en jäger. Efter tredje ritten var det inte helt enkelt att svinga upp foten på stolen men vad offrar man inte för traditionerna:)



Kan som avslutning bara säga att detta har varit en underbar helg med ett underbart gäng. Kanske inte bara talar för mig själv när jag säger att det är en öm kropp som intar sängläge om en liten stund.
Kramis & gnägg L

Slottskogen

Trotsade regnet och åkte till slottsskogen med Lucas för en "skön" (blöt) promenad. Berit hade varit hos Mor och skulle ändå traska i stan en stund, fick övertalat henne till en hundpromenad i stället. Sällskap är alltid välkommet och byte av miljö.

I samma stund vi började närma oss djuren försvann allt vad lydnad och disciplin heter, det var inte ens lönt att försöka få han att lyda.

Hästar var väl lagom intressant.......

...ända tills Berit visade intresse för en, då var det tassarna på staketet och ett nafs efter hästen, här ska inte fjäskas med någon annan än mig.


Här försöker Lucas hitta en väg in till Pelikanerna som knackade intensivt på rutan (antagligen för att skrämma bort honom)

Okey, där kom man inte in, då försöker vi väl med pingvinerna då...


Lilla voofsingen, tror du på fullt allvar  att du kan ta dig in här.........


Nä, någon jaktlycka blev det inte här, däremot fanns det något som höll på att skrämma slag på Lucas.....något så otroligt som en skylt som var överdragen med en blå plastsäck. Det blev tvärstopp i kopplet när jag skulle fram och läsa på lappen som satt fast på säcken.

Men nyfikenheten tog överhand, spänd som en fiolsträng vågade han närma sig skylten men gjorde ett jätteskutt rätt upp i luften när Berit tjoade till. Tänk att en blå påse kan vara farligare än älgarna.


Det var en härlig men blöt promenad och Lucas slocknade gôtt på altan när vi kom hem (många intryck på kort tid)

Kramis & Voof L&L


Sköna Maj

Det har varit några härliga dagar med både sol och värme så regnet som kom i dag var verkligen behövligt. Lucas var måttligt road av de tunga dropparna som föll och kröp i hop på sin filt på insidan.
Helgen har varit lite slö, lugna promenader om än långa med Helena och Robin så nu blir det till att lägga in en stöt.
Här sitter hundarna snällt och väntar medans Helena är inne och handlar.



Ungefär så här lugnt har det varit hela helgen, inte en enda hundskandal, som sagt det har inte funnits utrymme för några snedsprång med vårt tempo:)
Jo, ett "snedsprång" men det fick Helena står för när hon skulle bjuda mig på en kaffedrink efter kvällsrundan på lördagen.
Undrar om det var orsak och verkan av att diska glasen en fredagskväll :) (fniss)



I alla fall inget hon lade märke till för än jag påpekade det......skönt att det inte bara är jag som snurrar till det.......ljuvligt eller hur?!

Jo, vi skördade ju våran "spannpotatis", en potatis Lasse hittade under hyllan i garaget, den har legat där sen skörden i höstas. Han tryckte ner den i en spann med jord o ställde den i garagefönstret och oj vad den har växt, blasten var över en meter hög. Spännande värre alltså, hur många kan gömma sig i högen tro.....



Tja, hade nog trott att det skulle vara lite mer än så här förstås :)



......."plats för skratt"..... dom åkte med i middagskoket i alla fall och smakade riktigt gott.

Hittade några söta förgetmigej som växte i häcken en absolut favorit, som jag hoppas sprider sig:)



Kramisar o voof från L&L

Valborg

Härlig, solig och varm Valborg......och jag ska jobba. Fick njuta med Lucas på morgonpromenaden istället, lämnade klövjeväskorna hemma idag, tänkte att det skulle vara en vilodag. Nu blev det inte så för när vi kommit ut ur skogen så började det rycka i benen, tja...varför inte. Kortade kopplet på Lucas och gav järnet, vi lyckades i tjugominuter men eftersom han var utan sina väskor blev det lite ryckigt, definitivt skillnad på focus.

I dag fick det bli hundgården, inga problem eftersom matte alltid har en godis ( torkad grislunga) att bjussa på.



Ännu mer godis blev det på kvällen, när husse och matte bjussade på revben.
Så här duktig kan jag vara (om något extra gott vankas)



........ohh men kom igen då...



Grrrrrrrrrrymt gott :)



Glöm servetten........................jag kan själv



Mmmmm, det var mumma som hette duga, sen var det bara att sträcka ut på gräsmattan för en liten "nap".

Kvällsrundan gick vi med Helena och Robin, inga incidenter o inget plask i dammen,  -jösses så händelselöst, får väl nosa i stället då.
Det finns ett ställe i skogen som han alltid nosar av och slänger blickar uppe i grenverket. Här hängde för ett antal år sedan en rådjursklöv, förmodligen någon som lagt spår men sen den gången går han aldrig förbi utan att slänga ett öga mot grenen där den hängde. Vem har sagt att hundar har dåligt minne?!



Dagens överraskningar var dock inte slut, när vi kom hem lämnade Cheri (granne) en påse med kött o lite brosk som kvällsmat. Lucas var lyrisk när han fick sätta tänderna i riktigt kött i stället för sina kulor. så summan av hans dag måste ha varit den ultimata matdagen för en hund, nöjd var han i alla fall, låg på rygg med tassarna i vädret en bra stund efteråt:)  Kramis o voof L&L


RSS 2.0