Ur funktion!

Det är inte lätt att hålla löfte att skriva varje dag när inte nätet funkar. Vet inte varför internet la av igår får kolla dettta i kväll när jag kommer hem.
Tack till alla er som höll tummarna igår inför Lucas veterinärbesök, det hjälpte. Med lite hjälp klev han faktiskt upp på lyftbordet utan alltför stora protester, även om han vid första försöket  bara använde det som en brygga för att ta sig över till andra sidan (var själv inställd på att bli ordentligt svettig inför försöket att baxa upp honom).
Väl på plats gjordes undersökningen av "hakan" (inte smeknamn på veterinären) inget bakteriellt men väl fyra avlånga knölar som hon inte hade en susning om vad det var. Det fick bli behandling med shampo och kortisondroppar i 14 dagar, hjälper inte det blir det en grundligare undersökning med biopsi.
Sen gjordes en allmän undersökning av  päls, öron, ögon osv.  där blev det lite knepigare. När man kommer till de bakre regionerna åker ändan i backen, försöker man lyfta upp den åker även den främre delen ner och han förvandlas till en sugpropp...å gissa om han gnäller när man lyfter honom (låter som misshandel).
Vi lyckades, men.....jag blev svettig...och hårig (trots att jag hade borsat ur honom) så jag kom inte undan iallafall:)
Nu hoppas jag att denna behandling ska hjälpa så vi slipper en "nästa gång".
Visste ni att nu har även våra älskade husdjur fått "patientkort"....inte jag heller men jag skrattade gott med det i handen när vi lämnade Blå Stjärna/ Kramis


Hets och pust

Idag har det inte varit mycket tid över för datorn. Segade mig upp ur sängen i morse, det var dimma i hela huset så det var på känn jag satte på mitt kaffe. Snubblade över sonens arbetskor och drog slutsatsen att han försovit sig, kravlade mig upp på andra våningen och ruskade liv i honom. "-morsan...för sjutton gubbar jag skrev ju en lapp att jag hade sovmorgon" ...Ops, jo men det hade kanske varit en fördel om han inte hade skrivit det på ett smörgåspapper med blyerts dessutom och sen lagt det på byrån i hallen. Dimman i huset beror nämligen på mina "dygnetruntlinser" och det krävs ett antal blink innan allt klarnan. .sen var det ingen fördel att skriva på tunt papper och lägga i en mörk hall.
Kontentat av detta använd fet tuschpenna på vittpapper och tejpa på kaffekokaren.
 
Med betydligt klarare blick intog Lucas och jag skogen för en promenad på 45 minuter, helt händelselös tack o lov. Idag fanns det inte utrymme för några fadäser för jag skulle jobba.

Däremot fick han en timme med mig och Fru L, ner till Brunnsbo och tillbaka. Mina ben protesterade hela promenaden, förmodligen beroende på tidigare dagar och dagens gympass. Igår var det Fru L´s ben som protesterade, kan det bero på att vi båda ser framemot en sommar i bikini:)


Utkast: Semledagen idag. ...

Semledagen idag. Höll på att glömma, har väntat på denna dagen sedan semlorna invaderade konditorierna i januari. Tyvärr blev vi så mätta allihop efter maten så det var ingen som orkade trycka ner en semla också. (jo förresten..sonen utan botten)
Halv åtta på kvällen gjorde vi ett försök, till Lucas stora förtjusning blev det över både från husses och mattes semla. Nåja...han hade nog inte blivit helt utan ändå, husse sparar alltid en liten bit  till Lucas. Matte är inte lika givmild, vilket han vet så när vi ska äta lägger han sig alltid på avstånd men ser till att ha koll på husse.
Nu ska jag krypa upp i soffan, puffa upp kudden och dra på mig filten och spana in "mästarnas mästare".
Kommer nog somna gott efter dagens strapatser.


Fontin

Det blev en Kungälvsrunda idag med, sonen fick övningsköra till skolan. Körde upp till Fontin-Trankärr, där finns en motionscentral och flera spår att välja mellan.
Från 1,25 km till milen, vi startade på röda spåret 2,5 km. Alla spår har första kilometern gemensamt, vid nästa vägval bestämde jag mig för gula spåret 5 km.Varför vara lat, jag var ledig och hade inga "måsten" hemma.
Av någon underlig anledning är två km här hemma (hemmifrån till Selmatorget)en baggis att gå, i slingan kändes den som fyra. Blev lite snopen när jag möttes av en skylt där det stod "3 km" kvar till mål....-Va...det borde ju vara bakom kröken!!!
Som sagt, inget som väntade hemma"gå vidare till gå"
Från att ha varit en skön slinga att promenera i blev den plötsligt väldigt backig, långt ner i en dalgång och upp igen, långt ner i en dalgång och upp igen. Med facit i hand upptäckte jag minst två genvägar (om man ville slippa de värsta backarna) men eftersom jag inte visste att genvägen avslutades i mitt spår så vågade jag inte chansa. Det blev två djupa suckar när det uppdagades(liten svordom också).
Hur som helst kan jag med gott samvete tala om att vi gick en halvmil (hela) i rask takt:) Lucas såg inte det minsta trött ut när vi kom till bilen men väl hemma på sin älskade altan slocknade även han.
Ett Ps, han skötte sig exemplariskt idag:)

Borste = protest

Har fått tid hos veterinären på torsdag, orsak:han kliar sönder sig på hakan. Detta ser vi inte framemot, Lucas och veterinärkliniker har aldrig varit någon bra kombination, får se hur det går denna gång.
Därför kom borsten fram idag, (Lucas + borste ytterligare en taskig kombi) Idag "protestgnällde" han när jag sa "ligg", ett långt o gällt gnäll men han lade sig. Sen är det ett antal nej, ligg kvar och stanna innan jag svettig och hårig kan resa mig upp och släppa gnällspiken. Trots att vinterpälsen är på plats så blir det mängder av den gamla som fortfarande hänger kvar.
Här är resultatet./Håll tummarna på torsdag 15.30

Walk in the park

Efter en helg i jobbets tecken hade jag sovmorgon idag men det blev inte så mycket av den varan eftersom Fredrik hade försovit sig. I stället blev det till att raskt ta på sig för att köra honom. Tog också med Lucas så kunde vi ta morgonpromenaden på något nytt ställe nu när vi ändå var ute med bilen.
Det blev Ramberget.
Första biten från parkeringen och uppför berget var inte rolig, började undra vad jag gett  min in på. All snö på gångvägen hade blivit slask som i sin tur hade fryst, ett mindre...H... att gå på. Försökte få Lucas att "gå fint" för att slippa dratta på ändan vilket han inte alls hade lust med "nya dofter, ny skog é du inte klok matte". När vi väl nått toppen var mitt humör i botten. Tanken på att vi skulle ner också gjorde inte humöret bättre.
Efter en paus på en bänk och lite fototagning på Lucas och utsikten kändes det lite bättre. Vi kunde börja vår nedfärd.
Vi gick i snön som fortfarande var orörd ovanför vägen, vilket underlättade betydligt ända tills Lucas fick "fnatt".
Nu märktes det att han inte hade fått sin cykeltur på några dagar. Han dök ner för slänten, drog med mig så jag landade på knäna i en meterdjup driva (jag stod bokstavligen på knäna med hälarna vid rumpan)sen gjorde han sina rusningar runt mig.Han lyckades vira kopplet två varv runt kroppen på mig innan han tvärstannade och satte sig med ryggen mot mig. Han visste vad han hade gjort men vägrade se eländet.
Och elände var det, för att ta mig loss var jag tvungen att kasta mig framåt så jag kunde räta ut benen sen fick jag rulla två varv åt sidan för att lossa kopplet därefter kunde jag resa mig. Snöig.....mycket snöig, hittade en bänk där jag kunde plocka av mig stövlarna för att  tömma på snö, likaså insida jacka, mössa och fickor.
Ibland är det skönt att gå på ställen där ingen annan går.
Resten av nedfarten gick betydligt lugnare, det räckte med en blick på Lucas, han var världens lydigaste jycke ända fram till bilen:)
Lite bilder från vår utflykt.
Utsikt vid RambergetUtsikt på Ramberget
Utsikt vid Ramberget 2
MusjaktMusjakt (inge lycka denna gång)Nöjd gosse som ser sig om efter nya äventyr.

Phuu...

Snart är arbetsdagen över och jag kan cykla hem. Hörde av kunderna att det var minusgrader ute.....o jag ska cykla:)
Fast det är ju inte längre än att jag kan gå. Det blir till att slappa i soffan den tid som är kvar av kvällen. Lucas har fått sina promenader och kommer förmodligen att slappa brevid mig i sin saccosäck. Både han och jag får ladda batterierna inför morgondagens runda. Är det hyfsat skottat och inte för kallt så blir det en cykelrunda, han har inte fått springa på några dagar nu och saknar det förmodligen. "Slapp" kram till er alla/Liz

Snöigt

Snön har äntligen kommit till Lucas stora glädje och min fasa. Musklerna i armarna protesterar bara vid åsynen av fallande snö. Igår var vi ute och skottade halvelva på kvällen för att att eventuellt slippa tung blötsnö på morgonen...och hur rätt hade vi inte :)
Men jag kom ändå inte undan...väl framme på min arbetsplats var det bara att plocka fram skyffeln och röja rent framför entrén(svettigt), fylla på hinken med grus(blött) och sen sprida ut det (tungt). Trösten är väl att dagens "GYMpass" är gjort.

blandat-038 


Start :)

Det här är för mig nytt, spännande och förhoppningsvis roligt. Har inga ambitioner att skapa debatt eller diskutera politiska frågor vill bara med detta berätta om min vardag med världens underbaraste jycke, vår Husky "Lucas". Under de 7 år han tillbringat med oss har det hänt en hel del, så lite synd är det att man inte började med detta för längesedan. Som sagt det har varit många glada skratt genom åren. Men förhoppningsvis har vi många år kvar och mycke lär väl hända./Liz


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0