Varmt, varmt, varmt...

I dag fick man verkligen en försmak av sommaren, tanken med vår morgonpromenad var som tidigare att Lucas får första halvtimmen till att nosa och göra det han ska sen åker väskan på, det är min tur och vi kör i raskt tempo.
Jag ger mig sjutton på att han vet när det är dags för väskan, idag drog han ut på sin del av promenaden, vägrade göra "sina behov".....nä, inget bra ställe..........nosa, nosa, nosa....nästan sätta sig för att i nästa sekund komma på att detta var heller inget bra ställe...... oooooch så om igen. När det hade gått 45 minuter gav jag upp och väskan åkte på till Lucas förtret, vi hade förvisso inte bråttom, klockan var inte ens åtta men värmen gjorde sig redan påmind och jag vill inte pressa honom med tempokörning och en tung väska när solen gassar.

En blick som säger ganska mycket....... "attans, där sprack den planen" när väskan åkte på.



Det blev en tjugominuters runda sen hängde tungorn som slipsar på oss båda två.

Kvällsrundan tog vi i skogen, såg varken människor eller hundar på promenade men Lucas trippade på tå nästan hela rundan-innebär att han fått nos på någonting......när han gör så vet man inte vad som väntar bakom nästa buske. Det kan vara en fågel som prasslar bland löven men kan tyvärr också betyda älg. Ställer alltid in mig på det sistnämnda, bättre att förekomma än att förekommas........vilket egentligen inte gör någon skillnad, jag blir lika skiträdd varje gång ändå.
Nu uteblev "mötet" men det innebar ändå att jag var på helspänn hela promenaden och missade att njuta av den ljumma härliga kvällen. Lucas njöt i alla fall, han slapp ju väskan och kunde gå som han ville utan att matte tillrättavisade hela tiden, hon hade fullt upp med att spana efter älg :)
Väl hemma var han inte lika tuff förstås, för honom betyder varma sommarkvällar nämligen luftballonger. Att ligga på altan då är helt uteslutet, tryggheten hittar man då under mattes säng......



Mmmmmmmm.....finns inte en luftballong i världen som kommer åt mig här :)



Nä det var knappt att matte fick fram honom heller, vi har köpt nya sängar och nivån mellan sängen och golvet är något mindre nu, innebär att Lucas egentligen inte kommer under men pressar sig in men det funkar om jag drar ut honom i bakbenen, inte uppskattat men nödvändigt, alternativ: han gräver ner klorna i golvbrädorna och drar sig fram. Det är verkligen inget man har lust att lyssna till när man är såååå nära att somna:)
Luftballonghotet är inte längre aktuellt nu när det mörknat så saccosäcken duger igen.

Voof o god natt L&L

Oj, vart tog dagarna vägen

Dagarna har rusat i väg med expressfart, har jobbat helgen så det kanske inte är så konstigt trots allt.
Fredagen var både solig och varm och jag var ledig, kan det bli bättre?!
Lucas och jag har kört på med vår powerwalk och trots att det har gått ett antal gånger nu så startar han med en rejäl skakning,....han ger nog aldrig upp hoppet om att den ska trilla av :)



Får nog korta promenaderna något när värmen blir intensivare, efter 20 minuter tog vi vattenpaus, tungan hängde som en slips på honom.



På eftermiddagen kom grannen på besök med en flaska vin, inget man tackar nej till en solig eftermiddag. Lille Elliot hade händerna fulla hela tiden. Lekstugan och Lucas leksaker var ett hett objekt.



Likaså att hjälpa Lasse att kratta i potatislandet :)



Efter en såååååå härlig eftermiddag och förkväll kan man väl gissa sig till att kvällspromenaden inte blev riktigt som jag tänkt mig. Det var ovanligt många rötter som låg blottade på stigarna,(tyvärr inget jag lade märke till) hala stenar
(i torkan) och en stor hundblaffa som jag missade helt (att se alltså).
Vi gick upp till dammen så jag fick möjlighet att vaska av skon........strumpan och halva byxbenet åkte med i farten , tänk så det kan bli. Både Lucas och Robin tyckte det var jätte roligt att matte ville vara med och leka :)

Måndag och tisdag gick i trädgårdens tecken, ogräsplock och kantgrävning, rätt skönt, man får rensat hjärnkontoret samtidigt och kroppen får ett gratis gympass.

Avslutar med lite trädgårdsbilder, det är ju faktiskt nu på våren som trädgården är som vackrast.
Plommonträdet i full blom......(vi hoppas på mycke bin i år)



Rabarber som växer så det knakar.......(skördade några i dag faktiskt)



....och tulpaner i full blom.....



Nu är det dags att natta och vila, i morgon laddar vi Lucas väska igen och ger oss av på en ny rejäl promenad.
Kramis och god natt L&L

Utflykt

Min ben&rumpmuskler fick vila idag så det blev en cykeltur, Lucas fick kuta och jag rulla med :) Jag frågade honom faktiskt om det var Ok innan vi stack ut, han var helt med på noterna....



....tänk att han kan få ut ett ljud genom det lilla "sugrörshålet" i munnen.......
men det fick han och det var ett JAAAAAA.

Efter att ha vilat ut en stund på altan fick han tillbringa några timmar i hundgården, jag hade en utflykt med mor & far på schemat.

Vi tog oss ut till Långedrag för en picnic vid havet, strålande solsken men något kallt i vinden men vad gör man inte för en kopp kaffe o macka ute i det fria.



Vi forsatte vår promenad runt på bryggorna och hittade en bänk som stod i lä men väldigt nära kanten till vattnet. Solen och värmen fick kära mor att trotsa sin höjdrädsla och slå sig ner. (150 cm ner till vattnet, 50 cm djupt)



Värre vad det när vi skulle resa oss och gå.........
Lyckades fånga "smygaren" på bild :)



Vi avslutade vår sköna vårdag i Fiskebäck med var sin glass, den satt fint.



En bild på våren piggar alltid upp, man blir både lycklig och glad när man ser dessa små skönheter:)



Njut av våren, det gör vi, imorgon är det "powerwalk" igen. Kram L&L

Still going strong :)

Kom iväg något senare idag, det  é bara såååå svårt att kliva ur sängen ibland. Lucas sneglade på sin väska som stod i hallen och höll avstånd när jag skulle koppla honom men när han såg att jag hängde den på axeln viftade han på svansen, bauade och travade glatt iväg.
Samma skogsrunda idag men strax innan vägen började fick vi gör en avstickare bakom träden, nu var det mattes tur. Denna  gång band jag honom i ett träd, vis av gamla misstag :) För er som inte vet så hade jag lina runt midjan då med men inte kopplat loss honom så när jag sitter med byxorna vid fotknölarna får han upp ett viltspår och far iväg, försök att få stopp på en hund och samtidigt dra upp byxorna, dessutom var det mycke snö och häcken hade fått sig en omgång av enriset som jag inte observerade. Så numera väljer jag mina platser med omsorg och ser till att Lucas sitter fast på betryggande avstånd:)
Drack förmodligen för mycket kaffe när jag skulle skaka liv i kroppen i morse.

Nu var det dags att koppla på väskan (gick utan protester) och han skakade sig bara EN gång, du kanske har rätt Johan.....han lägger den till rätta:)
Idag gick vi andra hållet, Lillhagsvägen mot Brunnsbo och upp Litteraturgatan, 45 minuter med 3 minuters vattenpaus. Titta så fint jag kan gå.......



När vi kom hem och jag lyfte av väskan stod han vääääldigt länge och skakade sig
oooohhhh ............. yeeeees, äntligen



Men han fick lön för mödan, baljan åkte fram och matte hinkade upp vatten



Ytterligare en härlig promenad att lägga till handlingarna, lika svettigt som igår men inte lika lidande :)



Kramisar o voof L&L

Kraftgång :)

Det svenska ordet för powerwalk är (fritt översatt) "kraftgång" men hur kul låter det när man säger till grannen att man ska ut på en kraftgång?!
Tidningarna fullkomligt svämmar över av metoder att "bli fit" inför badsäsongen, så visst blir man påverkad men att äta en speciell diet eller träna efter ett strikt gymprogram i fyra veckor är inte hållbart för mig i alla fall.
Powerwalk var däremot något som föll mig i smaken, går gör vi varje morgon ändå så varför inte öka på tempot lite. För att få Lucas med på noterna har jag införskaffat en klövjeväska, det blir mer fokusering på promenaden och mindre nos i buskar och på stolpar.
Vi startade  med en tjugominuters promenad tvärs igenom skogen skogen så han fick lulla av sig, nosa runt och göra sitt. Sen var det dags att koppla på väskan som var laddad med vattenflaskor och mina attiraljer, Lucas var måttligt road.



De första minutrarna gick han bara snett bakom mig och skakade sig, " attans att eländet hänger kvar" men insåg till sist att den inte gick att rubba och föll snart in i min takt.
Vi körde i raskt tempo en halvtimme och jag har nog aldrig sett Lucas så fokuserad någon gång. Efter en spurt uppför en skogsbacke (brant sådan) tog vi vattenpaus.
Det var en lycklig Lucas när matte kopplade bort bördan.



.........och en lycklig matte ( om en något andfådd) som hittade en bänk.....
fast jag ser mest lidande ut :)



På med väskan igen och raska tio minuter senare var vi hemma. Lucas bröt sin vana trogen att rusa genom huset för att bli utsläppt på altanen, han föll pladask på sin filt i köket.



Slälv föll jag pladask in i duschen......jisses, vad är det man utsätter sin kropp för?!
OK, bikinin ska sitta snyggare i år och......jag måste komma i ridbyxorna till 8 maj.

Vi laddar för en ny omgång i morgon, pust o hmuff L&L

Vår & Grill....mums

Solig vecka och jag har blivit berikad med miljarder fräknar i nunan. För att bli brun måste jag gå igenom mina stadier, rosa hud, fräknar  i plenty, kräftröd .........och sen brun.................o då brukar sommaren lida mot sitt slut.
Det tar tid men jag brukar bli lite brun i alla fall innan sommaren är slut:)
Lucas fick sitt första "bad" i sin balja, vi har använt den som skydd för altanbordet hela vintern och i påskdagarna plockades dessa fram, baljan slängdes ner på gräsmattan och det tog inte två sekunder så stod Lucas redo och bara väntade på vattnet. (Lasse fick hämta en hink från källaren, vi har inte kopplat på pumpem ännu)





Hela veckan har bestått i fint väder och alla tvättkorgar är nu tömda, man nästan letar tvätt så man kan hänga ut:D)

I går (lördag) hade vi årets första grilldag i hop med våra underbara grannar, det blev en kompott av spett och korvar, pasta- och tomatsallad och som pricken över i:et iskall "Penascal" (rosévin). Bäde jag och Helene hade nämnda vin på kylning.



Elliot (grannsonen 3 år) höll oss i gång, han är högt och lågt och bara såååå underbar, vilken energi, tusen saker som ska avhandlas, helst på en gång.
Han fick en klubba av Helene och lyckades sitta still i hela två minuter. Fast på bilden i fråga är det ett val                        "Korv VS Klubba"...........gissa hans  val?????  :D)



Japp..... det blev klubba :D)



Vid sjutiden bröt vi upp, Elliot skulle nattas och jag skulle på kvällspromenad med Lucas, hade stämt träff med Helena klockan sju vid dagiset.
I ärlighetens namn ska sägas att Helena fick uppdatera mig om promenaden när vi var ute på söndagen, det var inte bara en promenad i skogen , vi hade mött folk o hundar också, iskall "vinio penascal" kan vara såååååå förädisk:)
(men jag var trevlig och höll mig på bena hela promenaden) minnet är svårare att göra något åt.
Hur som helst var det en härlig dag från början till slut, med eller utan "bra minne", en vårdag som vi plockar fram när de mulna dagarna dominerar.
Kram o voofisar / L&L

Seeegt som kola

Efter en härlig påsk har det varit lite segt och datorn har inte lockat alls (kan bero på tidsbrist oxå). Dagsformen får avgöra denna veckan så hoppas jag att helgens ledighet  kan inverka på humöret och skrivlusten kommer tillbaka.

Hur man än känner sig så finns det alltid En med stort E som kan få en att le, gissa vem..........visst är det Lucas:)  han har varit i trädgården hela dagen idag efter en lång cykeltur som vi gjorde i morse. Löplinan sträcker sig ganska långt så han når en stor del av trädgården, ställen som jag inte alltid kan överblicka. Helt plötsligt så satt han bara där på trappan och blängde på mig.
Blicken och den sotiga nosen "frågade" mig vad jag hade gjort av hans grisskinn..... att matte bedyrade sin oskuld hjälpte föga.........fåglar Lucas....råttor........nix jag kände ändå blicken i nacken när jag vände och gick :)



Kanske ska lära honom tryffelsök i stället för kantarell för han är uppenbart duktig på att böka i jorden.

Bra är han oxå på att vänta in matte när hon varit och handlat, han sitter på startplattan redo att ta ett skutt ut när jag närmar mig med matkassarna som måste inspekteras innan jag kan gå in :)



Nu ska vi ut på kvällsrundan sen är det inte mycket tid över till annat (inte idag i alla fall) än soffan och lite TV.
Kramis o voof / L&L


Glad Påsk

Vilken underbar dag, sol, värme och ett hus i avsaknad av ungdomar:)
Här har varit "öppet hus"  hela veckan så igår njöt jag till 110%.
"Min altan är min borg"


......inte bara jag förresten, Lucas också...



Skippade till och med påskmaten, Lasse föreslog en cykeltur till Mamma Rosa (pizzerian), tja det tackar man inte nej till.
Avnjöt en underbar pizza (massor av gorgonzola) och en kall öl på uteserveringen.



På vägen hem blev vi inviterade till Patriks veranda (Marcus pappa) på ytterligare kalla öl i solskenet. Väl hemkommen sen tuppade vi båda av i soffan, mätta och mycket nöjda med vår påskafton.

Hade med oss en "doggybag" till Lucas vilket uppskattades, pizzabitar som belöning när man varit ensam ett par timmar......jammi :) Påskvooffisar / L&L

Lååååång fredag

Att denna dag känns extra lång kanske beror på att vi var tidiga med morgonpromenaden för det känns som vi hunnit med hur mycket som helst.
Lucas visade sig från sin bästa sida i morse, när jag tog selen på mig satte han sig "givakt" bredvid, han löd alla kommando och var allmänt väldigt lydig på promenaden.
"Titta bara så fint jag sitter i väntan på kompisen"


 
Sen är det hälsningsritual och vi kan gå vidare. Vi gick till Selma och tillbaka, vädret är ju bara sååååå skööööönt.

Grejade i trädgården hela dagen, gräslöken har växt och de första rabarberbladen har börjat veckla ut sig.



Kvällsrundan var ännu skönare, varmare och behagligare......rena försommarkvällen. Vi mötte tiken med stort T, Lucas känner inte många tikar så ni kan bara föreställa er hur härlig denna omväxling är.



Observera tungan som hänger utanför, .................ett tydligt fenomen som även inkluderar hanhundar:)

Sista halvan av rundan gick genom skogen....helt ljuvligt. Robin fick gå lös, synd att Lucas inte kan göra det samma.



Alla har väl hört talas om kvinnor och simultankapacitet................utom Helena eller så är hon bara i avsaknad av dylika. Hon fick sms på vägen.........



något som måste besvaras......snacka om att förlora sig i den digitala världen........



....om ni kollar riktigt noga så står hon där mellan trädstammarna och sms:ar ....... ännu. Hade varit kul att kolla hur långt vi hade  kunnat gå innan hon reagerat :)
Skönt var det i alla fall och morgon laddar vi för promenad till blåkulla :) (jago Helena)/ Voofis L&L

Vårfoto

Jo då, vi kom ut och den blå halvan av himlen försvann men det regnade inte. Någon cykeltur blev det inte, upptäckte det när jag gick ner i källaren......mina vader skrek när jag gick uppför trappan. Som jag sa så blev det ingen träning för egen del på SDFs gym.....förutom lite övningar för skuldor och nacke (hade nackspärr) ....och lite tåhävningar, attans vad det känns idag, får nog lägga in det som en ordinarie övning i programmet:)

Skogen blev det och skönt var det. En grön matta har börjat sprida sig i skogen mellan trädrötterna (vitsippornas gröna blad) några har redan slagit ut.

Ville föreviga vårens första sippa och fick ett par tassar på köpet :)
(ja, vad ska sleven vara om inte mitt i grytan)


Träden är lite långsammare i sitt knoppande men Vildkaprifolen är med i tävlingen-
(Lucas också, som tittade upp just som jag knäppte)


Skulle ta ett nytt foto men då hade Lucas tröttnat på att vara still och när han börjar
nosa runt i snåret kan det bara sluta på ett sätt........
japp........så in i bänken intrasslad.



Kom loss till sist och vi kunde i maklig takt utan stopp (till Lucas stora glädje) ta oss hem.

Alla pratar om det "goa" vädret ute, två och en halvtimme till så får jag med njuta av det, sen är jag ledig fredag till söndag, oj vad skönt det ska bli.
Men innan dess är det kvällspromenad och mycket kan hända:)
Kramis o Voof / L&L

Morgonsegt

Inte ett foto, inte en händelse på hela dagen igår:(  På första promenaden var det inte läge att plocka fram kameran,  regnet vräkte ner och både jag o Lucas hade bara ett mål....gör det du ska och hem (Lucas alltså).
Han ville inte ens gå ut på altan vid hemskomsten.
Hade instruktioner på SDF under dagen, kan bara kontatera att det var fler som höll sig hemma, tre kunder på fem timmar, orkade inte ens utnyttja situationen och köra ett eget pass, snacka om väderpåverkan.
Eftermiddagen bjöd på uppehåll så kvällspromenaden var lite behagligare.

I dag blir det cykeltur, halva himmlen är blå och det regnar inte. Ska försöka trötta ut Lucas så det blir behagligt att ligga i hundgården när matte och husse jobbar.

Om jag får igång honom, sussar gott just nu:)



Kramis L&L

Morgonrunda med kompisen

Mina planer att ligga en heldag på altan sprack direkt när jag tittade ut i morse, grått, grått, grått. Vart tog solen vägen?!  Nåja, promenaden måste ju göras vare det är sol eller ej. Vi fick sällskap av Helena och Robin, en sjuk Helena, som ändå trots feber i kroppen lyckades ta sig runt halva slingan i skogen (nästan hela enligt henne). Skönt var det i alla fall, en timme i friska luften kan göra underverk.....inget som övertygade Helena.....inte idag :)

Försökte fota båda hundarna men att få med båda på samma bild var inte helt enkelt, det var liksom inte läge att be matte Helena arrangera något heller, hennes säng väntade otåligt därhemma.



Det fick bli en separat bild på Robin, ska göra ett försök till på vår kvällspromenad :)



Vooffis från Lucas & Robin

Vårruset

Nu är våren verkligen här......äntligen. Det riktigt knakar i jorden när växterna bryter igenom, på de soligaste ställena i skogen har vitsipporna börjat knoppa sig, man blir så lycklig när man ser det.
I trädgården blommar krokusarna, skilla och några minipåskliljor. Gräslöken har redan blivit 5 cm hög, kan nog klippa lite till påskmaten. Rabarberna med sina röda feta knoppar har spräckt jordskorpan och letat sig upp till ljuset, fortsätter det så här så står snart den första rabarberpajen på bordet.


Nu när jag ser på kortet så kan jag bara kontatera att det är dags att vårrensa lite också.  Något som faktiskt alltid går väldans lätt på våren och blir segare för  varje månad som går. Trädgården brukar alltid se ut som "hej kom o hjälp mig"
i augusti, man har tappat både fart och ork, ogräsjakten känns oövervinnerlig, hängmattan känns enklare att ta över:)

Lucas fick posera i skogen och tillsammans med naturen och representera våren.
" titta så sött han ser på vitsipporna"



Eller så ligger det en jäkla go pinne nere vid mattes fötter :)
En skön promenad var det i alla fall / Kramis o voof L&L

Ps. Vi slockande båda två på altanen idag......störtskööööönt!






"Hundutflykt"

Söndagsmorgon, det är gråmulet ute, drygt 6 plusgrader och man vill bara såååååå gärna krypa tillbaks till sängen. En annan dag kanske för på dagens schema stod det "gemensam hundpromenad i Svartedalen".

Packade en ryggsäck med fika, hundgodis och sittdyna. Lucas trodde nog det var kursdags hos Anette när han såg ryggsäcken, han rusade rätt fram till bilen och väntade på att jag skulle öppna vilket aldrig sker annars.


Vi hämtade Sonja, Hugo och mötte upp Sonjas kompis Ulla med sin Klara (Jack Russel), hon skulle köra efter oss.

Tre och en halv mil senare var vi nästan framme eller rättare sagt för långt framme. Där vi vände stod två karlar på pass, det var söktävling i skogen, de hade inte sett några bilar åka förbi. Efter telefonkontakt med Anette vände vi tillbaka en liten bit.....o titta där, hela gängen på plats, en salig blandning av hundar, härligt.

Hugo och Lucas presenterade sig genast, skäll, bauande och yyyl. Alla hundar stämde in i skönsången, vilket liv J, Anette hade lite svårt att göra sig hörd.

Men när vi väl började gå flöt det på bra, hundarna anpassade sig ganska snabbt och man lärde sig ganska snart vem man skulle gå framför/bakom eller vid sidan med.

Elva hundar totalt, tax, collie, lagotta, doberman, boston terrier, jack russel, berner sennen, blandis, och sibirien husky, tror jag prickade in alla där, härlig blandning i alla fall. Mötte den ene av karlarna och påpekade att vi hittade vårt gäng till slut...-jo, jag hörde det !

Efter en timmes promenad slog vi oss ner för fika, lite korv/köttbullebitar utslängd i mossan höll hundarna sysselsatta.
Synd att jag inte ställde mig närmre, bilden blev lite mörk (mycket skog) här är iallafall collien och lagottan.



Som sagt, lite väl mörka bilder


 Hugo blev ett med skogen, men han sitter faktiskt bredvid Sonja.


Här var det mattarna som blev ett med skogen


Så till sist en gruppbild, även här lyckades några försvinna, med dagens digitala teknik borde man lära sig att ta fler bilder och välja ut de bästa, men men.... bilder blev det även om kvaliten kan diskuteras:).



Vägen tillbaka flöt på fint tills Lucas fick för sig att börja "leka", det enda han lyckades åstadkomma var kaos bland alla hundar, oj vad det skälldes, riktat mot Lucas. Insåg snabbt att han tagit sig vatten över huvudet och slog till reträtt på sitt speciella sätt " gnäll och skrik som du är skadad" o vips så var det lugnt igen. Han har gjort så förr när han har legat i underläge, hela han utstrålar "tyck synd om mig matte". Tidigare har jag gjort det också, trodde ju att han var allvarligt skadad. En duktig skådis med andra ord.

Resten av promenaden låg focus på vägen framför tassarna......ska nog leka en annan dag.

Det har varit en härlig dag, alltid trevligt att träffa nya människor och hundarna mår bara bra av att umgås med andra hundar, detta gör vi gärna om.

Tack Anette för ditt engagemang och för att du hittar på sådana här härliga utflykter.                 

Kramis L&L


Receptförlängning

En liten rättelse angående Lucas recept, jag hade lite för bråttom när jag skrev det. Man utnytjar bara en del av godiset när det marinerat några timmar eller ett dygn. Resterande sparas och efter 6 dygn i jordig marinad grävs det upp.



Men inte för att ätas utan för att marinera ytterligare timmar/dagar på väl dold plats......... han lägger verkligen ner jobb på det här.


Det lär bli en och annan överraskningar när det är dags att vårröja rabatterna och en kvalificerad gissning är att han inte är klar med sitt recept ännu. Fortsättning följer :)/ Voof på Er

Kan själv! (både jag och hunden)

Dagens väderrapport: Mulet, disigt och lätt duggregn. Jippi, det var ju idag jag skulle hämta mamma och pappa, dagens aktivitet skulle ju vara utflykt och fika.
Fast innan var det Lucas som stod på schemat och en vända i skogen. Vi mötte Arne och Hugo och fick sällskap på promenaden. Efter hälsningsritualen (med mycket bjäffs, skäll och bauande) gick båda hundarna hur bra som helst resten av vägen. Han valde själv att ligga på insidan idag när jag skulle iväg, gick bara rätt in till saccosäcken, blängde på mig med en blick som sa: bara glöm hundgården matte!

Nu fick vi möblera om dagens aktiviteter, handla står alltid på schemat så vi fick väl handla lite till idag då. Vi åkte till Sisjön och började vår shopping på On OFF, pappa behövde en ny fjärrkontroll till sin TV. Det blev en allroundkontroll.... och....extra batterier med tillhörande ficklampa.....och två usb-minnen.... varför måste det alltid bli mer än man tänkt sig, dessutom något man egentligen inte behöver?! ´
Frågade killen om kontrollen var lätt att ställa in till tv´n eftersom ingen av oss är speciellt teknisk, jo då......- sätt dig bara ner och ta en kopp kaffe och läs beskrivningen i lugn och ro så ska du se att det inte är så svårt......ja, vad säger man :)... gapflabb och tack.
Vi hade flyt, det behövdes inget kaffe bara stoppa i batterierna så funkade det, kul att det inte behöver vara mer avancerat än så:)

När jag kom hem idag mötte mig världens gulligaste syn, Lucas lilla nuna i sovrumsfönstret.......äntligen matte:)

Gissar att han legat i vår säng och bara checkade om han kunde ligga kvar eller behövde flytta sig till sin plats....Mycket riktigt, när jag kom in såg jag spåren på överkastet och fördjupningarna där han legat.

Kvällspromenaden gick genom skogen, det är så himmelskt skönt att gå där kvällsstid. Jag är ingen "fan" av sommartid men ljuset som kommer på köpet är en klar fördel.
Gick i egna tankar medan Lucas nosade runt, trodde att det var jag som styrde promenaden men vid ett tillfälle där stigen delade gick vi på var sitt håll. Lucas tittade på mig med en blick som kunde tolkas på två sätt:
1. snälla matte, kan vi inte gå denna vägen.....
2. är det du eller jag som ska rastas.....
................hur gärna jag än vill att det ska vara alternativ 1 så vet jag att det står en tvåa i pannan på honom.
Han fick som han ville och matte fick extra motion på köpet. / Kramis L&L


Djurkul

Lika härligt väder idag, ljuvligt. Valet var lätt, idag blev det cykel,tyckte Lucas också som "bauade" hela backen ner när vi startade. Planerade ingen färdväg, det var Lucas nos som fick styra, dit nosen pekade, dit cyklade vi.
Hamnade så småningom vid "ladan", nu hade kossorna och hästarna intagit hagarna. Lucas gick ner i smygställning redan 200 meter därifrån, försökte få upp honom men det var lögens. Tycker det är pinsamt när han smyger som ett rovdjur, ungar som pekar och kommenterar >> Titta, vargen>>....för sjutton gubbar Lucas...RES PÅ DIG...man väser fram det men för döva öron.
Väl framme vid kossan (nyfiken hon med) så går han upp på tå och sticker in nosen genom stängslet och kossan möter upp med mulen på andra sidan. Hur gulligt som helst, detta har hänt en gång förut så nu var jag beredd med kameran, det här måste ju bara plåtas.
Trots alla förbedelser fick jag tji, Lucas var på lekhumör. Det tog honom tre sekunder att konstatera "snäll kossa, ska vi leka" pladask ner på framtassarna och så blicken "kom igen då". Mamma Mu var inte på lekhumör, I samma sekund Lucas for ner gjorde hon ett skutt bakåt i ren förskräckelse.....jisses gosse, skrämma en gammal dam på det viset.
Foton blev det men inte som jag tänkt:)


Vad som fick deras uppmärksamhet har jag ingen aning om men för Lucas del var det roliga över, nya dofter och ljud lockade högre upp i backen........det var getterna och fåren. Men nu tyckte matte att det räckte med smygturer så det blev en vänstersväng och bort från djur, barn och föräldrar:)


Turen tog ut sin rätt, när vi kom hem slocknade han på altan. Där fick han ligga oströrd tills det var dags för mig att ge mig av.

Fick äntligen tummen ur och hälsa på Bella och Tilde. Så underbart att få nosa på en bebis igen, fast den stängde jag när det var dags att byta blöja :) Hon hade lite magknip och gnydde lite mellan sovstunderna  men såg mest ut att vara nöjd med att ligga på soffan och veva med armarna när jag och Bella fikade. (kaffe och världens godaste pastasallad, tack det var mums).

Alfons och Wilson hade legat på balkongen en bra stund innan de kom in och hälsade, vilka jyckar. Här har du att lära Lucas, det är nog lättare att lära dig stava till "lydnad" än att få dig att göra det:)
Men att fånga båda på samma bild var inte helt lätt. Någon hamnade bakom den andre hela tiden, vem som var vem fick jag inte heller kläm på men några bilder blev det:)


Ja, ja bättre någon sida än ingen alls :)


Får be Marcus och Bella maila över några bilder från deras album, där fanns några riktigt fina foton på.......ja, vem det nu var av hundarna.

Lucas tog emot på altanen när jag kom hem, ingen hälsning bara en nos som minutiöst sökte över hela mig och en blick som sa......V a r...h a r...d u...v a r i t, utan mig?
Ja du Lucas, du kan inte vara med överallt men någon gång ska vi väl kunna träffas allihop kanske.

Till kvällsrundan fick vi sällskap av Lena, vi tog rundan i slingan och kan bara konstatera hur härligt det är med ljusa kvällar och skogspromenader. / Kramis från L&L

Soligt, svettigt och görskööönt.

Våren är äntligen här, klarblå himmel, värmande sol och fågelkvitter som t.o.m överröstade trafiken.  Det kanske bara var idag men det var en försmak av vad som komma skall.
Hur som helst så var det en utmärkt dag att ta en långpromenad på, Lena var ledig och jag jobbar kvällen. Sagt och gjort, vi tog våra stavar, ryggsäck & Lucas och gav oss av.
När vi går stavgång använder jag cykelbältet runt midjan så slipper jag styra Lucas med kopplet, nu använder jag stavarna till att korrigera honom. Väldigt bra eftersom han envisas med att korsa gångbanan i ett, helst vill jag att han ska förstå när det är "arbete" och när det är fritt fram. Fick ett tips av Anette när vi lade spår, använd sele eller ett annat koppel så han förstår att nu är det arbete. Ska faktiskt ta och göra det nästa gång. Men han skötte sig faktiskt riktigt bra ändå, som sagt han blir bara mer och mer skötsam:)


Som vanligt hade jag på mig för mycket kläder och svettades rejält när vi tog fika paus. Vi hade gått längs med
St Jörgens golfbana och bort till fårhagarna vid Lillhagen. Här kan man slå sig till ro en stund på de bänkar och bord som står längst med vägen, urskönt.
Inget smakar så gott som en kopp kaffe ute i det fria, tyckte nog Lucas om vattnet också:)

Två timmar senare var vi hemma, idag gjorde jag Lucas sällskap och bara genade genom huset och ut på altanen,
brassestolen och filten åkte med i farten. Njöt av solen och värmen i bara linne och kortbyxor, hade säker mellan 20-25 grader i min lilla blåsfria hörna (Lucas intog skugghörnan).
Har vi tur så lyser förhoppningsvis solen i morgon också / Kramis L&L och L

RSS 2.0