Lucas Recept

Jo, belöningen togs med hem, där grävdes det ner eller rättare sagt han puttade det under lekstugan och puffade med nosen så jord och gräs kunde täcka härligheten.

Lucas recept på "gott godis".
     1 st torkat grisskinn, grisöra, knorr eller tjursnopp
     Jord, gräs eller annat material som täcker bra
     Vid mjukt underlag: använd tassen och gör en liten grop, placera godiset mitt i, ta nosen till hjälp och täck över med    jorden du nyss grävt upp.
     Vid hårt underlag: använd nosen till att putta löv, grus eller vad som finns tillgängligt till att täcka läckerheten.
     Låt detta marinera i ett antal timmar eller allra helst ett helt dygn.
Oa´la.......o du har just skapat världens bästa godis:)

Enda gången han har gett sig hän med en gång är när han får ett nykokt köttben, men vilken hund hade inte gjort det.

Det har varit lite skralt med skrivandet de senaste dagarna, han har skött sig alldeles för bra. Kanske ska dra ner på inlärningen så han kan ge mig material till att skriva.
Skämt å sido, våra promenader har varit intensiva pga mitt arbetsschema, jag har helt enkelt inte gett han något utrymme att hitta på hyss, full koll från utgång till hemgång. Men nu är det några lediga dagar framöver och därmed långa promenader/cykelturer där mycket kan hända. Kramis  L&L

Examendags:)

Så var det dags för sista kursdagen, fick börja en timme senare idag (sommartidsdags).....härligt. Åkte till Sonja och Arne vid halv elva, hundarna får några minuter tillsammans att springa av sig i deras trädgård så är det hyfsat lugna  när vi kommer fram och visst  ser det härligt ut:)



Fullt ös i fem minuter (intensiva sådana)
Lyckades till slut fånga in yrvädren så vi kunde ge oss av till kursen.

Började med lite repetitioner från föregående vecka, kan säga att det inte gick något vidare för varken Sonja eller mig. Lucas var helt loss  på alla hästar som travade runt och Hugo hade fått upp spår på rådjur och till sist kan nämnas att det var många hundar i omlopp, ingen gick obemärkt förbi, Hugo hade örnkoll och skällde på alla fyrfota vänner som nödvändigtvis var tvugna att passera.
Ett tag var det rena konserten, när Hugo skäller så "bauar" Lucas så det skär sig i öronen.Anette fick höja rösten och tjoa......-KAN JAG FÅ PRATA NU!...........till slut tystnade de :)


Vi flyttade vårt träningsområde längre bort och kunde fortsätta vår träning med mindre störning.  Till sist fick vi träna en liten rallybana, det här var "latjo". Anette visade alla moment på skyltarna sen fick jag och Sonja gå en "torrrunda" och lära oss banan.

Anette fick vara hundvakt :)


Sonja fick börja och Hugo skötte sig jättebra, Lucas också. Vad vi inte tänkte på var att kopplet skulle hänga slackt brevid, vi hade använt det till hjälp att snurra runt och gå vidare så det var bara att börja om :)
Hugo tappade kraft efter några ggr och Lucas likaså men även jag och Sonja kände av att diciplinen inte var på topp. En och en halv timme intensiv träning tär både på matte o hund. Det märktes när jag gick banan, man pratade högt medans man gick och vid en skylt sa jag till Lucas "höger" och så svängde vi vänster. Det roliga var att jag aldrig märkte det själv, Anette kommenterade det efteråt och Sonja hakade på, själv hade jag inte reflekterat på det alls:) Tur att Lucas använder nos mer än hörsel för min vänsterhand med korvbitar pekade åt vänster.
Det svåraste med en rallybana är nog förståelsen av skyltarna för har du inte grepp om vad de står för så står man som en fågelholk och bara blänger................tvärstopp på hjärnkontoret..........................så det var klart behövligt med en "torrrunda" för att läsa in banan.

 

Efter utfört förvärv fick vi våra diplom......blir fint till samlingen:) och hundarna fick var sin avslutningspresent av Anette, ett torkat grisskinn.......jammi, jammi....
Hugo spillde ingen tid utan gav sig hän direkt, att slita det i stycken.

Lucas däremot tog skinnet i munnen och spanade efter bra ställen att gömma på (han måste gräva ner sin belöning innan han kan njuta av den, helst lagrad i jorden några dagar) Eftersom inget mer än plan yta fanns att tillgå så blev det som det blev..........man kan nog med lite god vilja gömma här också.........eller!!!


Puffar man med nosen riktigt noga så går det att gömma.....faktiskt


Visst är jag duktig:)


Ja, det har varit en rolig kurs och allt vi har gjort är ju sådant vi har användning för i vår vardag så en stor elogé till vår tränare Anette.
Men vi kanske ses snart igen, det är ju gemensam hundpromenad i Kungälv nästa vecka, funkar allt så ses vi då.
Kramis & Voof  / L & L


Fredag:)

Gick upp före sju i morse, tanken var att dricka lite vatten och krypa tillbaka till sängen. En blick på utsidan sa mig att det inte var läga att krypa tillbaks till sängvärmen.......10-15 cm snö.......nu får det väl ändå räcka.......eller?!
Nä, ut och skotta, släpp ut katten hos grannen och ila iväg på en promenad med Lucas. Det blev snabba ryck, snöröjningen spräckte mina morgonplaner men kaffet hann jag:) Såg på altanen en cirkel i snön och förstod att Lucs hade gjort sitt varv, den lilla gotteponken vet att njuta av snön, stress, vad är det???

Hade en massa inbokat idag innan jobbet så det var bara att börja beta av det. Vid tio började det smådugga och snön försvann väldigt snabbt. Regn är inte Lucas favoritväder, han kom in frivilligt innan jag skulle iväg så jag hade inte hjärta att ta ut honom i hundgården. Några timmar inne är inga problem, han förlägger den stunden i vår säng. Där "bäddar" han i överkastet och kan njuta fullt ut.....å ingen klagar. Billjudet känner han igen så när jag kommer innanför dörren så ligger han så fint på sin filt och gäspar stort.........åååh, kommer du redan matte :) / Kramis


Stress

Idag har verkligen tiden rusat. Såg att temperaturen var den samma som igår = cykeln förblir låst. Tänker inte utsätta mig för några eventuella incidenter om jag inte behöver.
Det blev skogen, godispåse och klicker, passade på att träna lite. Det har varit väldigt lite träning denna veckan, felet är väl att jag jobbat dagtid då har vi mindre tid på morgonen och på kvällen har energin tagit slut. Så nu får det bli intensivträning de dagar som är kvar. Vi får köra lite mer på tomten och altanen för idag var det väldigt mycket dofter som störde koncentrationen.
Kvällsrundan har jag överlåtit till Fredrik, själv är jag på jobbet och kommer så att förbli till seeeeeeeeent ikväll.
Kramis L

Sketakallt....fy hundan

Trodde att linserna spelade mig ett spratt i morse när jag såg temperaturen på utsidan.........8 MINUS...........Lucas...vi bäddar ner oss igen!
Kunde ha varit skönt, men det fanns det inte tid till, mycket som ska hinnas med innan arbetet.
Började med att släppa ut Moses och hämta in morgontidningen (väl påpälsad). Tänk om man kunde vara som djuren, de går från +20  till -8 utan att ens kolla efter något att ta på sig =)
Den här lilla kissen hade så bråttom att komma iväg så jag hann nätt o jämt knäppa av en bild.



Det finns en till som skulle önska sin frihet just i detta ögonblick..................en som inte alls är så förtjust i att matte springer över till grannen o pratar gulli gull med en katt.
Han har full koll på varje steg jag tar utanför vår tomt :)
.......eller hur :)             ( jag tog bilden från grannens trappa)


Men lilla gossen fick sin belöning, idag blev det en efterlängtad lång cykelrunda. Belöning för honom, bestraffning för mig, vilket jag inte trodde när jag startade.
Undertiden jag drack mitt kaffe steg temperaturen, så när det var dags var det nollgradigt ute. Perfekt och dessutom solsken, kunde väl inte drömma om att detta skulle bli en riktig "sketrunda".
Jag säger bara KALLT; KALLT; KALLT.........fy f-n va kallt. Isande motvind, näsa som rann oavbrutet, cykelstyre som fastnade i jackan  och trampan som stötte till ankeln varje gång vi gick en bit. Jag har nog aldrig svurit så mycket på en promenad någonsin. Lucas däremot var helt oberörd, tyckte nog att matte gnällde lite väl mycket.
Sol ute, sol inne......men sol i sinne lös med sin frånvaro. Blev dock bättre när vi väl kommit innanför dörren och ansiktet tinat något. Lucas gjorde som han brukade, ut på altan, sörpla i sig vatten sen en tupplur i solskenet.
Denna gång fick "kotte" vara huvudkudde......visst är det gulligt :)


Efter en varm dusch var till och med jag tillfreds och betydligt lugnare så resten av dagen förflöt smärtfritt. Nu är klockan snart läggdags.........igen, Lucas har gosat till sig i saccosäcken och jag ska snart göra detsamma i min bädd.
Kramis o voof /L&L


Skööön kväll

I morse var vi ute strax efter klockan sju, kallt men ändå skönt. Fast någon träning blev det inte, tänker inte utsätta mina fingrarna för varken kyla eller Lucas bissar, dessutom var Lucas bara intresserad av skogens dofter och jag av tystnaden i skogen. Mindre skönt var det att cykla till jobbet, iskall motvind....brrrrr. Såg inte fram emot kvällspromenaden.
Å kan ni tänka er.......jag slapp kvällsrundan, Fredrik och hans kompisar Markus W och Mattias L tog med sig Lucas till Skatås för en riktig långrunda i 8 km spåret:)

Så idag är det Fredde som står för  bildsviten






Promenaden tog nog lite längre tid än beräknat, av mörkret att döma...


.............och törstig blir man också......................


.........................å se,..................jag kan gå på vattnet ...ser åtminstone så ut :)


Just nu ligger gossen och sussar i saccosäcken och jag tänker inta sängen.
Natti natt / L&L


Promelull

Det är precis vad vi har ägnat oss åt idag...promelull, en slö variant av promenad. Både morgon och kvällspromenaden var i slöaste laget men sååååååååååå skööööööööönt. Att bara få bromsa upp och njuta av nuet, solen, dofterna och ljuden, man gör det alldeles för sällan. 
Lucas protesterade bara en gång och det var när jag skulle fotografera honom och solnedgången, han var ju tvungen att sitta still :(

Duktig gosse.........fick ett ljudligt fnys till svar:)
 

Att fånga den vackra vyn man hade för ögonen hela promenaden med kamera är näst intill en omöjlig uppgift som synes, det blir så fjuttigt. Men strunt samma den sitter på min näthinna och jag kan plocka fram den när jag vill.

I går tog jag en "ögonblicksbild", den varade bara några sekunder och jag hade för en gång skull kameran i handen.
Lucas hade ätit och var på bushumör så jag kopplade honom till löplinan. Han puffade runt med sin igelkott (mjukisdjur),
det brukar bli några vänder fram och tillbaka i spurttempo sen slänger han sig på gräsmattan och pustar ut.

Spana in hur lägligt igelkotten har hamnat, sittande med Lucas lina mellan tassarna.
- nu är det min tur att bestämma
Visst är det sött.......sekunden efter är Lucas på benen och  "kotte" ligger som han brukar.


Vi är katt och fågelvakt denna vecka grannarna är på semester till varmare breddgrader. Nymfparakiten Fiffi har fått en plats på köksbordet och är sådeles i focus hela tiden och stortrivs med det.
Hon har fått färska äpplekvistar som hon vässar näbben på och kliar sig i nacken med, lättroad:)


Katten Moses håller sig utomhus hela dagen. På eftermiddagen är det en liten matstund vid friggeboden. Lasse ropar på Moses och han kommer som ett skott, där har Lucas en del att lära.
Efter maten och lite kel drar han i väg på nya äventyr.
På natten är han inomhus och snart är det dags för mig att ropa in honom, (han vistas i deras hus) Lucas hade inte uppskattat sällskapet:)
Så...kramis, voff, mjau och kviddevitt från oss alla.

Vårfint och söndagsskola

SKÖNA LÖRDAG

Mmmm.....det var verkligen vår i luften igår. Efter morgonpromenaden var det bara trädgården som gällde. Lucas fick vara i löplinan och jag tog mig an äppleträden. Fram med stege, sekatör och grenklippare, här ska beskäras:)
Promenaden i dag gick bort till Selma och tillbaka vilket resulterade i trött hund som inte orkade snurra runt stegen och jaga pinnar, mycket nöjd matte kunde avsluta med att plocka upp pinnarna i lugn och ro.

Titta så gott jag sover, trots alla pinnar jag fått på mig :)



Husse och matte tog också en paus i vårsolen med ett glas kall Matteus.
(det är ju trots allt lördag )



En skön dag som gjorde en gôtt trött på kvällen:)

SÖNDAGSSKOLA

Så var det söndag och kursdags, ingen blå himmel i sikte bara grått, grått o grått.....men uppehåll tack o lov. Arne och Sonjas tomt är inhängnad så idag fick Hugo och Lucas springa runt och busa en stund innan vi skulle åka.
Dagens program började med läxförhör och lite repetition från förra veckans övningar. Sen användes samma skyltar fast med vänstersvängar, lite knepigare faktiskt. Att få Lucas att sakta in så vi kan svänga vänster utan att jag trampar på honom var inte helt lätt, men vi fick väldigt bra övningar att jobba med. Lucas skötte sig riktigt bra, det var jag som strulade med belöningarna på  fel ställen.
Hugo hade fullt upp idag, inte nog med att han skulle vara uppmärksam på matte, det satt ju en hackspett i trädet och retades, för att inte tala om alla hundar som nödvändigtvis var tvungen att passera och som grädde på moset travade hästar förbi. Ja jisses, det är inte lätt att ha koll på allting.
Det var med andra ord fullt upp idag så fotgrafering på "eleverna" fick ske efteråt. Vilket skulle visa sig inte heller vara så lätt för nu fick man ju fritt spelrum och kolla på vad man ville, vilket blir tydligt när man ser bilderna.
Ja, se ungdomar:)

Lucas...titta hit...nähä inte det



Hugo.....detta hållet...............aj då hackspetten kallar


Tänk att det kan vara så svårt att få två hundar att titta åt samma håll
samtidigt......nu då..........attans, Hugo har fått kläm på högersvängar:)
Vad du än gör Lucas så sätt dig inte ner.


Väl  hemma kröp solen fram och Lucas kunde ta sin lilla tupplur efter dagens strapatser i skuggan av lekstugan medans matte tog sin i brassestolen på altanen. Kramis o voff / L&L

Underbara fredag :)

Äntligen fredag och jag är ledig i helgen, ska dessutom bli sol i morgon. Hoppas på en heldag i trädgården, ska sikta in mig på att beskära äppleträden. Lucas får en heldag i löplinan (förutom  promenaderna förstås), får se hur det går...löplina och jag på stege :), det har hänt att han snurrat sig runt stegen men jag har sett det i tid. Sen brukar det landa en och annan pinne i huvudet på honom men det får han ta.
Roligaste stunden för honom är när man krattar och plockar ihop alla pinnarna, mest åtråvärd är givetvis den matte just är på väg att plocka upp eller så fångar han en i högen som man håller i famnen vilket innebär.....börja om från början.
Det kommer en rapport när vi är klara:)


Snönos:)

Lite kul info från rasstandarn om Sibirien Husky, där står det att läsa: Nostryffeln ska vara svart hos grå, bruna och svarta hundar och leverfärgad hos kopparfärgade hundar. Den får vara rosa hos helvita hundar. Den skärstrimmiga "snönosen" accepteras.= SNOWNOSE
Har läst någonstans att snownose dök upp hos vissa hundar endast på vintern, på sommarhalvåret var den svart. (kan se framför mig Huskies som plöjer med nosen i snön och skaver bort den svarta färgen:)
Så här var det med Lucas de tre första åren, på sommaren var den svart för att sen övergå till skärstrimmig och tillbaka igen till svart på sommaren. Från år fyra blev det skärstrimmiga standard för Lucas även om den mörknar något under sommaren (solbränd kanske:)
Kramis från min snownose och mig.

På kvällskvisten

Svar på kommentar:)
Du gör helt rätt som visualiserar hund o päls, för det är precis som du säger, regn, rusk  o iskalla vindar får en att önska sig en behaglig tillvaro uppkrupen i soffan med fleecepläden dragen upp till hakan i ett hundfritt hem.
Ytterligare orsaker att visualisera är "ruskningarna"....som alltid sker när man varit ute i ösregn eller slask och inträffar när du kopplat loss hunden och håller på att ta av dig ytterklädern. Det finns inte en vägg som har klarat sig här hemma, inte möbel heller för den delen. Man kan bara dra en djup suck, lägga sig på alla fyra och börja torka :)

Tja, nu är man ju då hundägare och då är det bara att ta tjuren vid hornen, bita ihop och gå ut:) En investering i bra kläder för vår, höst och vinter har underlättat promenaderna men tyvärr inte humöret och lusten :)

Hoppsan.....här kom en jycke och vfuffade, dags för kvällspromenaden, jajamensan
lilla gubben, matte ska bara ta på sig..............känger, jacka, mössa, vantar, näsdukar,
nycklar, mobil, bajspåsar.................åh så är vi nog klara att gå :)  Vfoff på Er






Cykel o solsken

Idag blev det cykeltur, bakvägen upp till slingan. Kändes lite fånigt att gå omkring med en cykel i slingan men vi mötte inte så mycket folk. Väl framme i gläntan förstod han var som var på gång:)

Återigen mycket träning på "framför" och gå "runt", fick även ligga i på kommandot "fot" beroende på för många nya dofter som störde koncentrationen.

Skön paus i solskenet


Matte ligger ner och njuter av solen och hela fingertoppar, Lucas håller
span, det kan ju dyka upp något intressant i omgivningarna.


Vi avslutade med en fika hos Bjarne utanför Backavallen sen cyklade vi hem.  Väl hemma däckade han på altan och sover just nu väldigt djupt och gott. Matte skulle vilja göra detsamma men det blir till att packa ryggsäcken och cykla iväg till SDF för att ha instruktioner till klockan fem i eftermiddag, vila liggerpå schemat i kväll :)

Oj vad sent det blev:)

Det blev ingen cykeltur i morse, Lena ringde och ville med på promenad, inget svårt val, sällskap är alltid roligare. Det tyckte Lucas också, han ylade och hoppade runt i hallen som en tossa när hon dök upp. Vi har förmodligen haft för lite av promenadsällskap på sista tiden:)
När vi väl kom upp i skogen slapp vi undan vinden och kunde njuta av solen. Lena fick vara publik idag när vi tränade på diverse övningar, hon fick även hålla i kameran.

Snacka om förväntansfull kille


Jag lyckades gå hela varvet runt.........o han låg kvar :)


Han går hela varvet runt..............o  jag står kvar :)
men  spana in kopplet runt mina fötter, det hade inte varit läge att gå framåt här


Talande bild eller hur.........måste verkligen öva på detta momentet, mina
fingertoppar klarar inte mycket mer.


Hade ett allvarligt samtal om vikten av att vara försiktig annars äter
matte upp korvbitarna själv........så det så


Ja, ni ser..........det funkade :)


Så till sist, en eloge till vår eminente fotograf som lyckades fånga allt
så träffsäkert på bild:)


Kramis o Voof / L&L

OHAOooo...vilket väder

Här kan man ju inte ligga kvar i sängen, blå himmel, strålande solsken och 5,4 plusgrader. Kaffestunden är avklarad, nu laddar vi ryggsäcken och tar en tur  med cykeln. Det bästa med att komma ut tidigt är att slippa möta en massa folk, bara jag, Lucas och en massa fågelkvitter.
Återkommer med en sammanfattning om utflykten :)

Disiga måndag

Vaknade inte till något vackert väder idag, dis och lätt duggregn. De lockade inte att gå ut precis men idag så ska vi ta itu med de nya träningsuppgifterna. Så på med rejäla kläder och packa ryggsäcken.......fast kaffe först (det går bara inte att komma igång utan det).
Planerade att cykla en sträcka, sen en lagom promenad innan övningarna, avsluta med lek o promenad och cykla hem. Perfekt att göra de dagar jag är ledig eftersom det tar sin lilla runda tid, inget blir ju bra om man har bråttom:)

När korvbagen satt på plats gjorde Lucas likadant, han var som ett plåster på min vänstersida (det är magiskt det här med belöningar). Vi övade mycket på "gå runt" och sitta "framför" och eftersom jag måste ha honom kopplad blev det lite strul med linan. När han går runt gör även kopplet det (runt mina ben alltså), lite strul men jag lyckades hålla mig upprätt. Vi lär nog aldrig vinna på tid i Rallylydnad eftersom jag måste trassla mig ur kopplet vid hälften av momenten:)
Fick mig några tjyvnyp i fingertopparna idag igen. Det är när vi ska göra momentet "sitt framför" som mina fingrar ligger risigt till. Från min vänstersida ska han gå i en halvcirkel framför mig och sätta sig vänd mot mig, jag visar med händerna hans position och han följer dem noga sen gör han ett skutt upp i luften för att nafsa åt sig korvbiten i min hand. Så här får vi öva mycket, måste få han att hålla sig på marken om inte annat för att spara mina fingrar:)

Vi avslutade med lite "gömmakorviträd" och kamp med pinnar. En hel petflaska med vatten gick åt, tur att matte hade två,
det är både varmt och svettigt att trassla sig ur koppel hela tiden.
Summa summarum en lyckad tur:)



Kramis & Voof / L&L

VÅRkänslor

Äntligen, blå himmel, strålande solsken och massor av kvittrande fåglar mötte mig och Lucas på vår morgonrunda.  Idag är det kursdag och vädrets makter är med oss. Förra veckan tränade vi i snöstorm, hujeda va kallt det var, så dagens pass kan ju inte bli annat än bra:)
Fick visa upp våra färdigheter från föregående vecka, lite hade gått in men......utan godis.......njae......fast man kan ju inte begära hur mycket resultat som helst på bara sju dagar. 
Idag var det nya skyltar på schemat, övade mycket på "gå runt ", "framför" och fot. Sen var det slalom genom koner, mycket gå runt och sväng i olika grader och vinklar. Lucas skötte sig riktigt bra men mina fingrar fick sig ett antal nafs mellan varven (otålig hund och fepplig matte)och vid några koner som vi skulle runda blev det lite för mycket  runt, runt för matte som höll på att susa i backen av yrsel:o)
Sen lyckades vi återigen att sabotera för Sonja och Hugo, tappade korvbitar blev tappad koncentration för Hugo (vilket han förmodligen inte var ledsen för).
Hugo verkade få kläm på det mesta idag, kul.......för det vet vi alla hur svårt det är att få en tonåring att lyssna:)
Men visst ser det bra ut....full koncentration på matte:)



Anette visar,  vi lyssnar...


Hallå polarn.....du kanske också skulle lyssna lite..


....inte det nä.......


Det var nog en välbehövlig paus. Vi gjorde lite övningar till efter detta men koncentrationen hade dalat betydligt. Hur som helst så har det varit en givande stund på planen och nya uppgifter att börja träna på. Kramis och voff / L&L

Lördag

Så var det då lördag, innebär ledighet för de flesta men jobb för mig (var 3:e vecka). Två heldagar i jobbets tecken och få promenader med Lucas. Möjligen blir det en runda med Helena och hundpolarn Robin, hänger på hur trött matte är i kväll.
I morgon är det "Rallylydnad" på programmet, upp tidigt, iväg på kurs, hem lämna hund och snabbt iväg till jobbet. Ser framemot det, ska bli kul att visa framstegen......om han KÄNNER för det, för man vet aldrig med den jycken.
Bilder och en redogörelse kommer./ Kramis

Vårpromenad i vinterskrud

En skön skogspromenad utan fadäser kan sammanfatta vår morgonrunda. Lucas hade nosen i backen mer eller mindre hela tiden. Harar, rådjur och andra hundar, kan det vara så att spåren blir tydligare för nosen när det är snö?!
Försökte med lite övningar men det var något längre in i skogen som hela tiden pockade på hans uppmärksamhet. I dessa lägen är det än mer viktigt att verkligen få honom focuserad på mig, det är inte lätt att vara rolig matte hela tiden men jag gör mitt bästa.

Mmmmm....här luktar det gott


Tar sikte på ljudet i skogen.....matte vill inte veta vad det är, hon har fått
nog av möten med skogens invånare:)


Modelljobb

Nä....det är varken jag eller Lucas som modellat, det är lillhusse Fredrik. Han och några kompisar har fotat sig och måste säga att bilderna blev riktigt bra. Kanske dit jag ska skicka Lucas, han hade nog gjort sig i en studio....eller inte:)Här kommer ett axplock.









Näääääää....inte mera nu

Hade ju precis börjat få vårkänslor, gårdagen med strålande sol och ljuvliga jorddofter, ida nollgradigt och SNÖ, i massor dessutom. Det har bara börjat och redan ligger det ett vitt täcke över tomten. Men inget ont utan att det har något gott med sig.......Lucas ÄLSKAR det.

Vad gör man när snön lägger sig?



Jo, man "gôrar" sig i det...



oooooaoooooooh....hmmmmmmm....lite till.........

.............YES.....I LIKE IT................


Voff, voff / Lucas 

Morgonsstund har .....

Jo, så är det...när man väl har kommit upp. Hörde på nyheterna igår att det skulle bli dåligt väder idag men morgonen skulle ge lite sol. Mycket riktigt, solen lös redan kl 07.00, lite kaffe innan utgång är förstås ett måste annars funkar det inte.
Körde Fredrik till skolan så promenaden blev förlagd till Kungälv. Det visade sig att dagens lektioner var inställda men han hade körlektion 8.20 så det pasade ändå bra.
Gjorde lite övningar men fick inte Lucas att focusera så bra, tror att det beror på "kexfabriken", vilka dofter. Efter 25 minuters promenad mellan hus och över torg så bara vi stod där ...... framför entren på kexfabriken. Hur hamnade vi här???? Hmmm......dofter kan vara förädiska, tur att matte hade glömt plånboken hemma.
Det blev rask takt tillbaka till bilen, där vi väntade in Fredde.

En klapp på huvudet i all välmening men jag tror han hade kunnat vara utan.
(spana in öronen, det är inte Freddes hand som håller ner dem)



Det här var bättre.




Fredrik fick köra hem, det blev en sväng över Kärra, Säve och Tuve, lite för långt tyckte Lucas som hade långtråkigt och dregglade ner hela bakrutan av leda. Väl hemma var det bara racer genom huset och ut på den älskade altanen.
Nu börjar det mulna på, så visst gjorde vi rätt som var ute tid:) I morgon ska jag nog unna mig att ligga kvar i sängen lite längre, är ju trots allt ledig. Helgen går i jobbets tecken så någon sovmorgon blir det inte förrän på måndag i så fall.
PS.
Hej Anonym och tack för dina rader, kan tala om att han är lika behaglig på insidan
som han är vacker på utsida, en underbar jycke./ Kramis till alla

Cykelsväng

Så, nu har vi cyklat, fast inte så långt som igår. Behövde inte dra honom uppför sista backen idag.
Det blev en sväng upp till Backavallen där vi parkerade cykeln sen gick gick vi upp i skogen för att träna. Ännu bättre resultat idag, nu låg han kvar när jag cirkulerade runt honom, både i sittande och liggande position.
"Fot" funkar hyfsat, det är när jag stannar då ska han sätta sig fint vid min sida men nja.....han intar hellre en sittande variant framför mig så jag absolut inte ska missa målet för belöningen, mera träning på den alltså.
Sen att gå fot i rask takt och sen sakta ner går riktigt bra (kommandot "sakta" har vi övat på innan när jag cyklar med honom) eller så var det rent flyt att det funkade idag:)

Titta här så fint jag sitter! -Kan det bero på att matte håller en köttbullebit i handen?!

Jo, det stämmer men han fick engagrea sig för att få den.



Vi avslutade med lite sök i blåbärsriset men kan bara konstatera att det funkar bättre med hårda godisar på marken. Bitarna jagslängde ut fastande mellan "tårna" på honom " åh så nära, jag kännner lukten men va fasiken är den eländiga köttbullen" Matte fick sig ett gott skratt iallafall./Kramis

Morning....gäsp

Seg morgon innan kaffet, får blinka mig fram till kaffekokaren, måtta upp pulver på känn, förlita mig på att det är rätt tangenter när jag knappar in pinkoden på mobilen..............sen börjar blicken klarna:)
Det här med dygnetruntlinser är jättebra förutom den här dimman som attackerar varje morgon när man slår upp de "blå".
Ser dåligt på långt håll utan linser och lika uselt på nära håll när linserna är i så dagens aktiviteter får avgöra om de ska ut eller sitta kvar. (sitter oftast kvar, Lucas ska ju ut då vill man se vad som finns i omgivningarna).

Nu är kaffet uppdrucket och här är en som väntar på cykelrundan.


Lätt & Lagom

Det kommer snarare bli mindre än mer vad det gäller korv vid inlärning. Börjar få kläm på det här med att bara skicka av en bit i taget, dessutom tänker jag gå över till lättvarianten, han ligger nämligen över strecket vad det gäller vikten.
För mycket pizzabitar och korv när killarna tar kvällspromenaden, av någon anledning hamnar de ofta på Hjalmars med Lucas i släptåg, vilket han förmodligen inte är ledsen för:) och vem kan klandra dem. Han visar säkert dessutom upp sin bästa sida vid dessa tillfällen, sitta fint, vacker tass och blickar.

Ännu en dag med lite sol, cykelturen blev lite längre idag (tänkte att han skulle få jobba bort lite "korv". Tror att han kände av det eftersom JAG fick dra honom upp för våran backe (å han e en draghund????) Å andra sidan behöver jag bli av med lite också, så han sackade nog med flit:) /kramis

Träning

Dagen började med mulet tråkigt väder fast utan regn. Innebär cykeltur till Backavallen och träning uppe i slingan. Laddade väskan med korvbitar, klicker och vatten.
Väl i skogen kom det vi så väl hade behövt i går.....nämligen FINT VÄDER. Solen värmde gott i gläntan, Lucas sken i kapp med solen och skötte sig "strålande".
Han gick fint fot, försökte svälga mina fingrar några gånger men det ska väl kunna läras bort det också:) När jag stannade satte han sig bredvid och tittade bedjande, väntade jag för länge med kovbiten så satt fingrarna återigen i gapet...men...men, han satt i alla fall.



Välbehövlig vattenpaus



....och lite lek "leta korvbitar"



En bra början på dagen, får hoppas att den håller i sig/Kramis


Rallylydnad

I dag var det kursstart, Rallylydnad stod på programmet. Klockan 10.00 var det bokat i Bohus. Vaknade strax efter kl 06.00 och vågade inte somna om, tänk om jag skulle missa signalen på väckarklockan, inte bra eftersom jag skulle hämta Sonja och lille Hugo (våra kurskamrater).
För att verkligen se till att Lucas var ordentligt rastad så valde jag cykeltur i morse. Halv åtta bar det i väg. Starten på denna söndagsmorgonen kunde ha varit bättre. Han började med att ignorera mitt "nej" när vi skulle över gatan, där är nämligen en stolpe som måste "markeras" (hundars syn på saken), det är meningen att han ska lyssna, ignorera och följa matte................det blev................... lyssna, ignorera matte, pinka på stolpe. Kontentan: Matte tvärstannar, flänger ut armar och ben, hittar stolpe att fatta tag om, slipper att ramla av cykel och förnedringen som kommer på köpet.
Inte blev det bättre av att vi hade stora snöflingor som attackerade horisantalt i motvind.
OK, kurs är det och kurs ska det bli.
Hämtade upp Sonja och Hugo kvartöver nio. Hundarna fick träffas innan bilfärden för att få en så behaglig resa som möjligt (för oss mattar). Halv tio var vi på plats(10 börjar kursen),........av alla dagar jag ska göra något så valde jag årets värsta dag till att vara i tid. Vi hittade dock en liten byggnad på 2x2 m som vi kunde utnyttja för att få lite lä.
Anette kom på utsatt tid och vi var igång. I stora drag kan man väl sammanfatta att Rallylydnad är en kurs i lydnad på ett roligt sätt. Vi använde klickermetoden och massor av belöning, i form av små små bitar av grillkorv och köttbullar.
Hugo är en finsmakare, här är det bara "Mamma Scans" köttbullar som gäller men jag tror nog att en och annan korvbit slank ner också, jag hade nämligen missat Lucas gap ett antal gånger, flera korvbitar landade på marke där vi gick.
Hörde bara i pereferin att "vi får nog byta plats, m.a.o Hugo hade nosen i backen efter Lucas missade bitar:)
Värsta biten i allt ihop var väl egentligen matningen av godis och klicket, fingrarna var stelfrusna. Vänster hand var OK, (matningshanden) eftersom Lucas mer eller mindre svalde fingrarna varje gång (varmt i svalget), klickerfingret var värre, så stelt att jag klickade på fel ställen flera gånger (= förstärkning av fel beteende). Dessutom fick han fler bitar än han förtjänade, hans saliv+ fet korv= hala fingrar, minst 3 bitar gick åt till varje "rätt" han gjorde.......men vet ni vad.....han lär sig, ooooh vilken kick det ÄR, underbart.
Kursen var rolig och det är precis vad vi behöver, både jag och Lucas, LYDNAD, LYDNAD och åter LYDNAD. Hoppas Sonja och Hugo också är nöjda:)



I väntan på start



En Yl- och skällpaus



Trött efterkursenhund (12.00-15.00)

Helt rätt (svar på kommentar)

Fågelholk var nog rätt uttryck:) och visst har du rätt i att det faktiskt är ett kvinnligt fenomen, design går före det mesta (till priset av "taskigt innehåll".
Vad det gäller patientkortet, jo jag sätter det i munnen på han sen får han själv trava fram till kassan och checka in:) allt medans matte slår sig till ro i stol och väntar........man kan väl pröva nästa gång i alla fall.

Ishavsvindar har vi här också fast i hörnet på altan mot garageväggen är det blåstfritt, soligt och tio plusgrader, inte illa.
 
Cykelturen gick utan missöden.....förvånande och riktigt skönt/Kramis

Äntligen :)

Var och köpte en ny Rauter i går, fick tips från Rikards kompis Calle angående "modell" (om man nu kallar det så). Tur var väl det, det finns nämligen ett gigantiskt utbud. Stod och glodde på en hel vägg av rautrar, prisklass allt från 299 till långt över tusenlappen. Hade jag i detta läget bett en försäljare om hjälp så hade jag förmodligen hamnat i den övre prisklassen, litat på att försäljaren vet vad han pratar om, gått till kassan, betalt .......och känt mig blåst.
Så är det alltid, eftersom jag är helt nollad när det gäller komponenter och tillbehör. Tanke på väg till bilen: - Undrar hur mycket han fick i provision och hur mycket jag verkligen behöver den kapacitet jag köpt.... mutter..mutter...mutter.
Tack Calle för tipset, kände mig för första gången riktigt proffsig när jag gick in, tog vad jag ville ha, betalade och gick ut.

Har börjat med Lucas medicinering av "hakan", tvätta med schampo och stryka på cortisondroppar. Inte lätt att sitta still men bättre än tvingas gapa och svälja.

Nu ska vi ut på en cykekelrunda, marken är ren från snö och is, dessutom torr så vi slipper torka föroreningar från magen och tassarna. Återkommer om alt inte går planenligt:)

Oj, höll på att glömma.......paientkortet.....here you are


Sorry

Det var inte fel på internet...routern har lagt av, inget nätbesök på hela helgen:( Yngste sonen är nog den som knorrat mest över detta. Själv har jag målat sovrumstak. Hela lördagen gick åt till det projektet, laga middag glöm det, Fredde fick stå för både hundpromenad och pizzahämtningen.
Söndagen gick till att återställa och göra en slutfinish. Kan bara konstatera att man är inte 25 längre, orken och lusten har av någon konstig anledning tagit ett steg tillbaka.....eller....(några steg till kanske). Men nu är det gjort, helgen är över och inga nya projekt i sikte.
Lucas har varit lydig gosse hela helgen, han vet att hålla sig på mattan när matte har annat för sig (antar att jag får igen det vid nästa långrunda) Kramis

Ps.Patientkort kommer så fort den nya routern är installerad.


RSS 2.0