Examendags:)

Så var det dags för sista kursdagen, fick börja en timme senare idag (sommartidsdags).....härligt. Åkte till Sonja och Arne vid halv elva, hundarna får några minuter tillsammans att springa av sig i deras trädgård så är det hyfsat lugna  när vi kommer fram och visst  ser det härligt ut:)



Fullt ös i fem minuter (intensiva sådana)
Lyckades till slut fånga in yrvädren så vi kunde ge oss av till kursen.

Började med lite repetitioner från föregående vecka, kan säga att det inte gick något vidare för varken Sonja eller mig. Lucas var helt loss  på alla hästar som travade runt och Hugo hade fått upp spår på rådjur och till sist kan nämnas att det var många hundar i omlopp, ingen gick obemärkt förbi, Hugo hade örnkoll och skällde på alla fyrfota vänner som nödvändigtvis var tvugna att passera.
Ett tag var det rena konserten, när Hugo skäller så "bauar" Lucas så det skär sig i öronen.Anette fick höja rösten och tjoa......-KAN JAG FÅ PRATA NU!...........till slut tystnade de :)


Vi flyttade vårt träningsområde längre bort och kunde fortsätta vår träning med mindre störning.  Till sist fick vi träna en liten rallybana, det här var "latjo". Anette visade alla moment på skyltarna sen fick jag och Sonja gå en "torrrunda" och lära oss banan.

Anette fick vara hundvakt :)


Sonja fick börja och Hugo skötte sig jättebra, Lucas också. Vad vi inte tänkte på var att kopplet skulle hänga slackt brevid, vi hade använt det till hjälp att snurra runt och gå vidare så det var bara att börja om :)
Hugo tappade kraft efter några ggr och Lucas likaså men även jag och Sonja kände av att diciplinen inte var på topp. En och en halv timme intensiv träning tär både på matte o hund. Det märktes när jag gick banan, man pratade högt medans man gick och vid en skylt sa jag till Lucas "höger" och så svängde vi vänster. Det roliga var att jag aldrig märkte det själv, Anette kommenterade det efteråt och Sonja hakade på, själv hade jag inte reflekterat på det alls:) Tur att Lucas använder nos mer än hörsel för min vänsterhand med korvbitar pekade åt vänster.
Det svåraste med en rallybana är nog förståelsen av skyltarna för har du inte grepp om vad de står för så står man som en fågelholk och bara blänger................tvärstopp på hjärnkontoret..........................så det var klart behövligt med en "torrrunda" för att läsa in banan.

 

Efter utfört förvärv fick vi våra diplom......blir fint till samlingen:) och hundarna fick var sin avslutningspresent av Anette, ett torkat grisskinn.......jammi, jammi....
Hugo spillde ingen tid utan gav sig hän direkt, att slita det i stycken.

Lucas däremot tog skinnet i munnen och spanade efter bra ställen att gömma på (han måste gräva ner sin belöning innan han kan njuta av den, helst lagrad i jorden några dagar) Eftersom inget mer än plan yta fanns att tillgå så blev det som det blev..........man kan nog med lite god vilja gömma här också.........eller!!!


Puffar man med nosen riktigt noga så går det att gömma.....faktiskt


Visst är jag duktig:)


Ja, det har varit en rolig kurs och allt vi har gjort är ju sådant vi har användning för i vår vardag så en stor elogé till vår tränare Anette.
Men vi kanske ses snart igen, det är ju gemensam hundpromenad i Kungälv nästa vecka, funkar allt så ses vi då.
Kramis & Voof  / L & L


Kommentarer
Postat av: Anonymus

2009-03-30 @ 10:43:35
Postat av: anonymus

Grattis till förrättat värv!



Tog han med sig sin "nedgrävda" vinst hem, eller räknar han med att den är mörad och klar till nästa kurs?



Kramis

2009-03-30 @ 10:46:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0